• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν τα… ημερολόγια για τις καλοκαιρινές “αποδράσεις” Μητσοτάκη -Τσίπρα

 Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν τα… ημερολόγια για τις καλοκαιρινές “αποδράσεις” Μητσοτάκη -Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή με τίτλο «13 μικρές ανάπαυλες σε τρεισήμισι μήνες».

Το πρωθυπουργικό γραφείο κατηγορεί το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για αθλιότητες και για «δολοφονία χαρακτήρα» του πρωθυπουργού και σημειώνει παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παρασυρθεί στον πολιτικό βούρκο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το Μαξίμου μάλιστα έδωσε και συγκριτικά στοιχεία για τις δραστηριότητες των Τσίπρα-Μητσοτάκη το φετινό αλλά και τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Αύγουστος 2021 Μητσοτάκης
16 εργάσιμες μέρες / 25 ενέργειες
⦁ 11 Συσκέψεις / Τηλεδιασκέψεις
⦁ 4 Επισκέψεις
⦁ 5 Δηλώσεις / συνεντεύξεις / συνεντεύξεις τύπου / Ομιλίες
⦁ 5 Συναντήσεις

Αύγουστος 2020 Μητσοτάκης
18 Εργάσιμες μέρες / 24 ενέργειες
⦁ 5 Συναντήσεις
⦁ 8 Τηλεδιασκέψεις
⦁ 2 Συσκέψεις
⦁ 4 Ομιλίες / Δηλώσεις / Συνεντεύξεις
⦁ 5 Επισκέψεις

Αύγουστος 2019 Μητσοτάκης
19 Εργάσιμες μέρες
25 Ενέργειες
⦁ 10 Συναντήσεις
⦁ 2 Συσκέψεις
⦁ 4 Ομιλίες / Δηλώσεις / Συνεντεύξεις
⦁ 7 Επισκέψεις
⦁ 2 Επίσημα ταξίδια

Αύγουστος 2018 Τσίπρας
8 εργάσιμες μέρες / 8 ενέργειες
⦁ 2 συναντήσεις
⦁ 2 συσκέψεις
⦁ 4 ομιλίες

Αύγουστος 2017 Τσίπρας
9 εργάσιμες μέρες/ 10 ενέργειες
⦁ 3 Συναντήσεις
⦁ 4 Ομιλίες
⦁ 2 Επισκέψεις
⦁ 1 Σύσκεψη

Αύγουστος 2016 Τσίπρας
6 εργάσιμες μέρες / 6 ενέργειες
⦁ 3 συναντήσεις
⦁ 1 ομιλία
⦁ 1 σύσκεψη
⦁ 1 συνέντευξη

Αύγουστος 2015 Τσίπρας
8 εργάσιμες / 8 ενέργειες
⦁ 2 επισκέψεις
⦁ 1 συνάντηση
⦁ 1 Σύσκεψη
⦁ 1 διάγγελμα
⦁ 1 συνέντευξη
⦁ 1 ταξίδι
⦁ 1 τελετή παράδοσης παραλαβής

“Η «δολοφονία χαρακτήρα» του Πρωθυπουργού γνωρίζουμε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι μόνο αυτό. Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν και τη σύζυγο ακόμη και τα παιδιά του . Κι όλα αυτά επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά μαζί του. Η αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ξεκάθαρη. Τη βλέπουν όλοι οι πολίτες. Πληροφορούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του, ότι ο Πρωθυπουργός και θα περιοδεύει για να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να λύνει προβλήματα και θα περνάει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του με τον τρόπο που επιλέγει. Ο πολιτικός βούρκος, μπορεί να είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται όμως να συμπαρασύρει σε αυτόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη” καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σύμφωνα τώρα με την ΑΥΓΗ ο πρωθυπουργός είχε 13 «μικρές ανάπαυλες» σε τρεισήμισι μήνες και όπως γράφει έδειξε μάλιστα, ιδιαίτερη προτίμηση στην Κρήτη και τη δεύτερη πατρίδα του, την Τήνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η τουριστική σεζόν ξεκίνησε νωρίς για τον πρωθυπουργό, την ίδια κιόλας μέρα που «έσπασε» η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, πρώτος και καλύτερος αναχώρησε από την Αθήνα ακτοπλοϊκώς. Ακολούθησαν άλλες δέκα μικρές «αποδράσεις».

ΑΥΓΗ: Αυτές είναι οι “αποδράσεις” του Κ. Μητσοτάκη

Παρασκευή 14 Μαίου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάζεται στο πλοίο της γραμμής για την Τήνο, όπου διατηρεί βίλα – τη λεγόμενη «μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο». Επιστρέφει Κυριακή βράδυ.

Σάββατο 29 Μαίου: Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στα Χανιά για να παραστεί στο μνημόσυνο του πατέρα του. Επιστρέφει στην Αθήνα την επομένη.
Τετάρτη 2 Ιουνίου: Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Αστυπάλαια. Περπατά στα γραφικά στενά της Χώρας και οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ανακηρύσσοντας το νησί σε «πρότυπο πράσινης μετάβασης».

Παρασκευή 18 Ιουνίου: ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Ήπειρο, όπου φημολογείται (μάλλον αναληθώς) πως θα παραστεί στον «εφοπλιστικό γάμο της χρονιάς» στο Πάπιγκο, μεταξύ του Αντώνη Λαιμού και της Μαρίκας Αράπογλου. Επισκέπτεται εργοστάσιο πατάτας στο Ζαγόρι και περπατά στα όμορφα Ιωάννινα.

Σάββατο 19 Ιουνίου: Την επομένη αναχωρεί για Τήνο όπου «γεμίζει τις μπαταρίες του» για το σαββατοκύριακο φωτογραφιζόμενος με λουόμενους στην παραλία Μπάλος.

Κυριακή 5 Ιουλίου: Το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου ο πρωθυπουργός κάνει την έκτη του μικρή ανάπαυλα, για να δειπνήσει με τον Τζεφ Μπέζος, τον Τομ Χανκς και εκλεκτή χολιγουντιανή παρέα στον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού.

Σάββατο 10 Ιουλίου: Τρίτη επίσκεψη της σεζόν στην Τήνο, αυτή τη φορά για να παραβρεθεί σε βάφτιση. Παράλληλα, «φορτίζει [σ.σ.: εκ νέου] τις μπαταρίες του», όπως σημειώνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, βγάζοντας καινούριο γύρο selfies με λουόμενους.

Παρασκευή 16 Ιουλίου: Ο κ. Μητσοτάκης περνάει το τριήμερο στο ξενοδοχείο Costa Navarino της Μεσσηνίας, ενόψει της περιοδείας που θα έκανε τη Δευτέρα στην περιοχή. Η επίσκεψη κόστισε «μόλις» 21.000 ευρώ, χρήματα τα οποία κατέβαλε η Περιφέρεια.

Παρασκευή 23 Ιουλίου: Μονοήμερη επίσκεψη στην Εύβοια, βόλτα στη Χαλκίδα και συνάντηση – μεταξύ άλλων – με τον περιφερειάρχη κ. Σπανό με αντικείμενο την κατανομή κονδυλίων για την ανάπτυξη του νησιού (καλά πήγε και αυτό).

Παρασκευή 30 Ιουλίου: Επίσκεψη στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, όπου έγινε ένθερμα δεκτός με μαντινάδες από τους κατοίκους.

Σάββατο 1 Αυγούστου: Ενόσω καίγονταν η Αχαΐα – με απολογισμό 16 τραυματίες και 20 καμένα σπίτια – μια ακόμα μικρή ανάπαυλα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις παραλίες Μαράθι Χανίων και, την επομένη, στα Φαλάσαρνα, όπου έβγαλε selfies με λουόμενους.

Δεκαπενταύγουστος: Στην Αθήνα παραμένει, παρά το τριήμερο, ο πρωθυπουργός. Η είδηση προξενεί τόση έκπληξη, ώστε φιλοξενείται στα πρωτοσέλιδα συμπολιτευόμενων εφημερίδων.

Πέμπτη 26 Αυγούστου: Πρώτη «απόδραση» του καλοκαιριού στο εξωτερικό για τον πρωθυπουργό. Αναχωρεί οικογενειακώς για ΗΠΑ, όπου θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.