• 24 Ιανουαρίου, 2022

Κυριακίδου: Κανονισμός Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας

 Κυριακίδου: Κανονισμός Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας

Ο Κανονισμός Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας θα επιτρέψει υψηλής ποιότητας κοινές κλινικές αξιολογήσεις καινοτόμων φαρμάκων και ορισμένων ιατροτεχνολογικών προϊόντων σε επίπεδο ΕΕ τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σημείωσε επίσης, ότι θα εξασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαδικασία αξιολόγησης της τεχνολογίας υγείας και θα αυξήσει την προβλεψιμότητα για τις αρχές των κρατών μελών και για τη βιομηχανία.

Η Ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε παράλληλα ότι θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να λαμβάνουν πιο έγκαιρες και τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες τεχνολογίες στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Επισήμανε ότι με αυτόν τον κανονισμό, οικοδομείται ένας νέος τύπος συνεργασίας στον τομέα της υγείας μεταξύ των κρατών μελών.

«Περισσότερο από ποτέ, η τρέχουσα πανδημία έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών – και ο παρών κανονισμός αντανακλά και ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη» τόνισε η κ. Κυριακίδου και συμπλήρωσε ότι «είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας».

Ανέφερε τέλος, ότι «με αυτόν τον κανονισμό παρέχουμε στους ειδικούς στον τομέα της υγείας, στους παραγωγούς και κυρίως στους ασθενείς, ένα νέο πλαίσιο που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες και να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα».