• 24 Οκτωβρίου, 2021

Κύκλωμα σηκώνει χιλιάδες ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών με sms – Μεγάλη προσοχή στα μηνύματα

 Κύκλωμα σηκώνει χιλιάδες ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών με sms – Μεγάλη προσοχή στα μηνύματα

“Φτερά” μέσα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χιλιάδες ευρώ βλέπουν πολίτες να κάνουν καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές.

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που καθημερινά δέχονται με sms στα κινητά τους τηλέφωνα τα παραπλανητικά τους μηνύματα.

Παρέμβαση Εισαγγελίας για την υπόθεση Μπογδάνου-Έρευνα για τη δημοσιοποίηση της λίστα των νηπίων

Σε όλες τις περιπτώσεις ο αποστολέας εμφανίζεται να είναι πάντα η τράπεζα στην οποία τα θύματα διατηρούν κάρτες και λογαριασμούς, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πείθεται και να πέφτει άθελα του στην παγίδα ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες.

Το πρόβλημα ξεκινάει από την στιγμή που το εκάστοτε θύμα μπαίνει στην διαδικασία να επισκεφτεί το link που αναγράφεται στο μήνυμα που έχει λάβει.

Από εκεί οδηγείται σε μια σειρά από σοβαρά λάθη κι αυτό γιατί στα πεδία που του εμφανίζεται συμπληρώνει τους προσωπικούς του κωδικούς username και passoword.

Οι απατεώνες παίρνουν ό,τι υπάρχει μεσ΄τον λογαριασμό και τα θύματα πλέον καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη κατά των τραπεζών , καθώς όπως υποστηρίζουν οι τραπεζικοί οργανισμοί στους οποίους διατηρούν κάρτες και λογαριασμούς, παρουσιάζουν κενό ασφαλείας με αποτέλεσμα τα στοιχεία τους να βρίσκονται στα χέρια απατεώνων.