Κρυφή “συμπόρευση Τσίπρα – Ανδρουλάκη με μετεκλογική προοπτική” – Η πολιτική εκτίμηση του Μαξίμου για τις παρακολουθήσεις

 Κρυφή “συμπόρευση Τσίπρα – Ανδρουλάκη με μετεκλογική προοπτική” – Η πολιτική εκτίμηση του Μαξίμου για τις παρακολουθήσεις

«Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αποκάλυψε τις προθέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» λένε με νόημα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Από το Μέγαρο Μαξίμου «βλέπουν» συμπόρευση Τσίπρα – Ανδρουλάκη που ενδεχομένως να συνεχιστεί και μετεκλογικά.

Ωστόσο στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν ανησυχούν γιατί εκτιμούν και τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Της Άννας Καραβοκύρη

Επίσης, θεωρούν πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν κάνει πλέον τον κύκλο τους στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και πλέον έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής στο διεθνές πολιτικό σκηνικό.

  • Παραπέμπουν δε στο παράδειγμα της Ιταλίας και της Βρετανίας υπογραμμίζοντας πως «για αυτό ακριβώς το λόγο η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Είναι βέβαιο, πως προκειμένου να επιτύχει η ΝΔ το στόχο της αυτοδυναμίας, θα συνεχίσει να ταυτίζει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να προσελκύσει κεντρώους ψηφοφόρους και επιδιώκοντας τη συρρίκνωση των ποσοστών του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν «κοινό μέτωπο» συμπόρευσης των δύο κομμάτων στην υπόθεση των υποκλοπών που επιρρίπτουν «σκιές» στην κυβέρνηση και ευθύνες στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση έδρασε άμεσα στην υπόθεση αυτή ζητώντας ο πρωθυπουργός την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη για την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του».

  • Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη την περίοδο που ήταν υποψήφιος Πρόεδρος για το κόμμα του, αλλά και όχι μόνο για την υπόθεση αυτή, προσπαθούν  με εικασίες εφευρήματα και απίθανες συνδέσεις, χωρίς καμία τεκμηρίωση, να  δώσουν διαστάσεις συνωμοσίας.

Κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για μια προσπάθεια που ξεκινά από την αδυναμία τους να προβάλουν πολιτική πρόταση που να απαντά στις προκλήσεις της εποχής και τα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών.

Παράλληλα, τονίζουν πως «η κυβέρνηση επιδιώκει, απαιτεί και θα συνδράμει έτσι ώστε η έρευνα να καταλήξει γρήγορα σε αποτέλεσμα» και ξεκαθαρίζουν ότι «οι ελληνικές Αρχές δεν χρησιμοποιούν  τα  συγκεκριμένα λογισμικά».

Σχετικά Άρθρα