• 15 Οκτωβρίου, 2021

Κρούσματα κοροναϊού στο Αγιο Ορος: Στο νοσοκομείο τρεις μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου

 Κρούσματα κοροναϊού στο Αγιο Ορος: Στο νοσοκομείο τρεις μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου

Τέσσερα κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου (παλαιά αδελφότητα) στο Άγιο Όρος.

Οπως μεταδίδει το GRTimes, τέσσερις μοναχοί διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό στην Μονή, όπου διαμένουν συνολικά 110 άτομα. Μάλιστα, οι τρεις μοναχοί κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται στο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι όσοι διαμένουν στη Μονή είναι ανεμβολίαστοι, ενώ συμπτώματα κοροναϊού εμφανίζουν και άλλοι μοναχοί. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές.
Πηγές από το Άγιο Όρος αναφέρουν στο GRTimes.gr, ότι η διασπορά ξεκίνησε όταν ένας μοναχός βγήκε για ψώνια εκτός της «Αθωνικής Πολιτείας». Όταν επέστρεψε στη Μονή εμφάνισε συμπτώματα κοροναϊού και στη συνέχεια τέθηκε σε απομόνωση.
Όπως τονίζουν στο GRTimes.gr, πηγές από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλη η κοινότητα έχει μπει σε περιορισμό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων. Επισημαίνουν δε, ότι η Πολιτική Προστασία ενεργεί με πλήρη σεβασμό προς το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και στην ευαισθησία των μοναχών σε έξωθεν παρεμβάσεις και όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, έρχεται σε επαφή τόσο με τους μοναχούς για να τους ενημερώσει όσο και με τους ηγούμενος προκειμένου να παρθούν μέτρα περιορισμού πρόσβασης του κοινού στις μονές.