• 13 Ιουνίου, 2021

Κρήτη: Σε αναμονή για τους …τουρίστες οι ξενοδοχουπάλληλοι – Τέλη Ιουλίου θα επιστρέψουν στην δουλειά

 Κρήτη: Σε αναμονή για τους …τουρίστες οι ξενοδοχουπάλληλοι – Τέλη Ιουλίου θα επιστρέψουν στην δουλειά

Η τουριστική σεζόν μπορεί να άνοιξε στην Ελλάδα, ωστόσο οι τουρίστες που έρχονται είναι ελάχιστοι…με αποτέλεσμα να έχουν ανοίξει μόνο λίγα ξενοδοχεία (περίπου το 10% με 15%) με ακόμα πιο λίγους εργαζόμενους.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ λίγα τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει και χρησιμοποιούν ελάχιστους εργαζόμενους κυρίως για καθαριότητες και κάποια λειτουργικά θέματα του ξενοδοχείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κάθε ξενοδοχείο που άνοιξε χρησιμοποιεί περίπου το 20% των εργαζομένων τουΜπορεί ο τουρισμός να άνοιξε στις 14 Μαΐου αλλά δεν έχουν ακόμα έρθει πολλοί τουρίστες», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει η αισιοδοξία πως όταν η χώρα και συγκεκριμένα η Κρήτη γίνει «πράσινη» τότε οι κρατήσεις θα εκτοξευθούν, τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν – ίσως και στο σύνολό τους – και το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα επιστρέψει στην εργασία. Ωστόσο, αυτή η εργασία δεν φαίνεται να ξεπερνά τους δύο μήνες.

«Εκτιμάμαι πως όταν «πρασινήσει» η χώρα και εκτοξευθούν οι κρατήσεις, τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν με μεγάλη πληρότητα  που σημαίνει και αρκετούς εργαζόμενους. Δυστυχώς όμως αυτό, βάσει εκτιμήσεων, το τοποθετούμε τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Θεωρώ ότι φέτος η τουριστική σεζόν θα πάει καλύτερα με πέρυσι αλλά θα αργήσουμε να πάρουμε μπροστά», τόνισε σχετικά ο κ. Κοκολάκης.