• 24 Ιουνίου, 2021

Κρήτη: Μια 15χρονη ηθική αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας

 Κρήτη: Μια 15χρονη ηθική αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας

Στην επικαιρότητα έρχεται πάλι στην Κρήτη η υπόθεση με την απόπειρα δολοφονίας ενός 31χρονου Αφγανού από δυο Πακιστανούς λόγω μιας «απαγορευμένης σχέσης»…

Για την δολοφονική απόπειρα αποδόθηκε ρόλος ηθικού αυτουργού σε 15χρονη Αφγανή, ενώ μία ακόμα ανήλικη κατηγορήθηκε για άμεση συνέργεια στη δολοφονική επίθεση. Κατηγορήθηκαν δηλαδή ότι εκείνες έδωσαν τα μαχαίρια στους δύο φυσικούς αυτουργούς για να σκοτώσουν τον Αφγανό.

Η υπόθεση ως προς τις ανήλικες εκδικάστηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων τον Απρίλιο. Εξέδωσε καταδικαστική απόφαση, επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, έδωσε όμως αναστολή στην ποινή υπό συγκεκριμένους όρους. Οι δικαστές ήθελαν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στις δύο ανήλικες όπως να μείνουν σε δομή προστατευμένες (η μία ήταν ήδη φιλοξενούμενη σε δομή), να παρακολουθήσουν σχολείο κλπ.

Σάμος: Σταματούν οι εμβολιασμοί λόγω χαμηλής συμμετοχής – Η έκκληση του βουλευτή Χ. Στεφανάδη

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι οι δύο ανήλικες παραβίασαν τους επίμαχους όρους και πλέον υπάρχει κίνδυνος έκτισης της ποινής. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστήριο προκειμένου να τροποποιήσει την απόφαση περί αναστολής που είχε χορηγήσει. Σήμερα όμως δικάζονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται να μαχαίρωσαν τον Αφγανό.

Να σημειωθεί ότι μία από τις δύο ανήλικες στο παρελθόν είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον 24χρονο Πακιστανό, ο οποίος απολογείται σήμερα για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων κοριτσιών της δομής. Για την παλαιότερη υπόθεση είχε παραπεμφθεί στην ανακρίτρια και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.