Κρήτη: Κοριτσάκι 2,5 ετών κατάπιε υγρό καθαρισμού φούρνου

  Κρήτη: Κοριτσάκι 2,5 ετών κατάπιε υγρό καθαρισμού φούρνου

Μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ με εγκαύματα στον οισοφάγο και στον λάρυγγα μετά από κατάποση υγρού καθαρισμού φούρνου δίνει ένα κοριτσάκι 2,5 ετών.

Ο κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού έχει ξεπεραστεί και από χθες οι γιατροί έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αφύπνισής του.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η πρώτη οξεία φάση παρήλθε, όπως και ο κίνδυνος για τη ζωή της μικρής, στο πλευρό της οποίας παραμένουν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα οι γονείς της. Ήδη από χθες, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι γιατροί έχουν εκκινήσει την σταδιακή αφύπνιση του παιδιού. Ωστόσο, ο δρόμος που έχει να διανύσει η μιρκή είναι μακρύς, καθώς θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου οι θεράποντες να εκτιμήσουν την έκταση και την ένταση των βλαβών που έχουν προκληθεί από το καυστικό περιεχόμενο του σπρέι καθαρισμού.

Όπως εξήγησε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, θα ακολουθήσει σειρά εξετάσεων ώστε, τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, να έχουν οι γιατροί μία πρώτη, μετά το πέρας της οξείας φάσης, εκτίμηση της κατάστασης του βρέφους και του τρόπου με τον οποίο θα επιχειρηθεί η αντιμετώπιση των όποιων βλαβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, κατάπιε το υγρό καθαρισμού, ενώ έπαιζε στον κήπο του σπιτιού του. Μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου διασωληνώθηκε και αμέσως μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

ertnews.gr

Μανώλης Δράκος