• 18 Ιουνίου, 2021

Κρήτη: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης με λεία άνω των 30.000 ευρώ

 Κρήτη: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης με λεία άνω των 30.000 ευρώ

Στη σύλληψη μιας γυναίκας, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία για το αδίκημα της απάτης προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Αστερουσίων, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δράστις εμπλέκεται σε συνολικά τρεις υποθέσεις απάτης σε Ηράκλειο και Λασίθι, για τις οποίες έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε μετά από την εξαπάτηση ιδιοκτήτη επιχείρησης, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά άγνωστο άτομο, που παρουσιαζόμενο ως πελάτης και εμφανίζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφερε να τον οδηγήσει στο να του καταβάλλει σε λογαριασμό τον οποίο του υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 13.670 ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στην ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23.02.2021 έως και 24.02.2021 κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο δράσης να αποσπάσουν από δύο ακόμα επιχειρηματίες στο δήμο Σητείας, το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.780 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.