• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Κρήτη: Εμβολιαστικό κέντρο έγινε ναός στις Αρχάνες

 Κρήτη: Εμβολιαστικό κέντρο έγινε ναός στις Αρχάνες

«Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν βλέπουμε καθημερινά να πεθαίνουν 50 και άνω άτομα». Με τα λόγια αυτά ο πατήρ Ανδρέας Καλλιοντζάκης εξήγησε γιατί μετέτρεψε σε εμβολιαστικό κέντρο τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας στις Αρχάνες Κρήτης. Σήμερα Δευτέρα, πάνω από 50 άνθρωποι έκλεισαν το ραντεβού τους για εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, σε μια πρωτοβουλία του εφημέριου του ναού σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

«Εδώ στην ενορία μου, τον χειμώνα τότε που το εμβόλιο δεν είχε ξεκινήσει, είχαμε 5 θανάτους. Εγώ σαν εφημέριος, πρέπει να αφήσω να πεθάνουν οι μισοί Αρχανιώτες και μετά να ενδιαφερθούμε για την υγεία των ανθρώπων αυτών;» διερωτήθηκε με νόημα.

Σοκ στη Ραφήνα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε μπαλκόνι

Μάλιστα ανέφερε, για την πρωτοβουλία του αυτή έχει δεχθεί ύβρεις και απειλές από αντιεμβολιαστές, από «φανατικούς εντός εισαγωγικών Χριστιανούς», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Αλλά εγώ σ’ αυτούς τους ανθρώπους απαντώ με ευχές αγάπης, διότι εγώ υπηρετώ τον Θεό της αγάπης» υπογράμμισε.

«Καλύτερα στην εκκλησία. Έχουμε τον παπά Ανδρέα που είναι σε όλα μέσα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ένας άνδρας που περίμενε το ραντεβού του για εμβολιασμό. Αν και λόγω ηλικίας θα έπρεπε να είχε εμβολιαστεί εδώ και μήνες, όπως είπε τώρα το πήρε απόφαση «λόγω του παπά Ανδρέα».

«Από την άλλη Δευτέρα υπάρχουν περιορισμοί. Είμαι ανεμβολίαστος, δεν θα μπορώ να μπαίνω πουθενά και έχω σοβαρό πρόβλημα. Στο σπίτι θα κάθομαι;» σημείωσε ένας δεύτερος άνδρας, που επίσης λόγω ηλικίας θα έπρεπε να είχε εμβολιαστεί πριν από καιρό.

«Δεν είχα κάνει το εμβόλιο γιατί έχω καρδιά και φοβόμουνα» είπε μια τρίτη ηλικιωμένη γυναίκα. Όπως σημείωσε, ρόλο στο να αλλάξει γνώμη έπαιξε ότι ο εμβολιασμός είναι στην εκκλησία.

Όπως διευκρίνισε ο πατήρ Ανδρέας Καλλιοντζάκης, πέρα από όσους έχουν κλείσει ραντεβού θα μπορούν έως το μεσημέρι να εμβολιαστούν και άλλοι άνθρωποι που το επιθυμούν εφόσον παρουσιαστούν καθώς έχει προβλεφθεί να υπάρχουν επιπλέον δόσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «παρών» στον εμβολιασμό έδωσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης που έκανε λόγο για υψηλού συμβολισμού πράξη.  «Ελπίζω να βρει μιμητές στην εκκλησία και να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη» τόνισε.