Κραυγή αγωνίας για την τηλεκπαίδευση: “Θα πρέπει τα παιδιά μας να μείνουν αγράμματα;” – Εικόνες ντροπής στην Ώλενα Ηλείας (vid.,pics)

 Κραυγή αγωνίας για την τηλεκπαίδευση: “Θα πρέπει τα παιδιά μας να μείνουν αγράμματα;” – Εικόνες ντροπής στην Ώλενα Ηλείας (vid.,pics)

Οξύ είναι για εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και λύσεις δεν είναι δυνατόν να βρεθούν…

Το πρόβλημα είναι μεγάλο στην Ηλεία. Όχι μόνο στην Πεύκη, αλλά και στην Ώλενα και προφανώς σε πολλές περιοχές του νομού.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Λύσσανδρος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ilialive.gr αποκάλυψε πως γίνονται ορισμένα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης στο κοινοτικό γραφείο της Ώλενας, λέγοντας: ” …Ανέλαβα την πρωτοβουλία σ αυτή τη μεγάλη αίθουσα, φυσικά και με λίγο κίνδυνο αλλά με όλα τα μέτρα προστασίας, να φιλοξενήσουμε το ανώτερο τέσσερα παιδιά. Εχω δώσει και το γραφείο μου σε δύο παιδάκια αδελφάκια για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα που υπάρχει με το θέμα του internet και των λαπτοπ.

Το σχολείο μας παρέχει μόνο ένα λαπτοπ το οποίο το έχει ένα παιδάκι, και παρακαλούμε την πολιτεία, το υπουργείο Παιδείας, τον Δήμο, αν μπορεί να μας χορηγήσει και άλλα, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο internet και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως “… ευτυχώς το κοινοτικό μας γραφείο έχει ίντερνετ εδώ και αρκετό καιρό, το οποίο δεν έχει όμως τη δυνατότητα και την δυναμική που πρέπει να έχει, γιατί είναι πολύ χαμηλό και δεν εξυπηρετεί άμεσα τα παιδιά. Έχουμε ζητήσει από τον δήμαρχο παλαιότερα και μας υποσχέθηκε ότι το χωριό μας έχει μπει σε πρόγραμμα για να υπάρχει wifi στο χωριό και αυτό θα είναι το καλύτερο γιατί τα τιμολόγια του ΟΤΕ στο χωριό είναι δυσβάστακτα πληρώνουμε 80 € το δίμηνο για να έχουμε σταθερό τηλέφωνο και internet. Είναι ανεπίτρεπτο σε χωριά που υπάρχουν αγροτικές οικογένειες, που ζουν άνθρωποι που επιβιώνουν δύσκολα, να υπάρχουν αυτά τα τιμολόγια. Διότι δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες για να υπάρχει ανταγωνισμός, έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές και να έχουμε πραγματικά ένα ανθρώπινο τιμολόγιο στα θέματα της τηλεφωνίας” εξήγησε ο πρόεδρος της Ώλενας.

Η Κωσταντίνα Μπινιέρη μιλώντας στο ilialive.gr ανέφερε ότι “… έρχονται τα παιδιά στο κοινοτικό γραφείο να κάνουν μάθημα, γιατί δεν έχουν να πάρουν τάμπλετ ή λάπτοπ. Δεν είναι μία μέρα, αυτό γίνεται κάθε μέρα. Στο σπίτι δεν έχουμε ούτε τάμπλετ, ούτε υπολογιστή ούτε και ίντερνετ. Αν βάλω ίντερνετ θα πρέπει να πληρώνω κάθε μήνα. Που να βρεθούν τα χρήματα να πληρώνω κάθε μήνα, έχω δύο παιδιά… Ο ένας ο μεγάλος πάει στην καφετέρια και κάνει μάθημα και ο άλλος έρχεται εδώ στο κοινοτικό γραφείο. Ζήτησα τη βοήθεια του προέδρου και μου έδωσε τα κλειδιά και ήρθε εδώ στο γραφείο να κάνει μάθημα. Είναι άλλο ένα παιδάκι που κάνουν μαζί μάθημα” είπε για τα παιδιά της η κα Μπινιέρη.

Η Παρασκευή Ντέντη σημείωσε ότι “… εδώ υπάρχουν τα παιδάκια του χωριού και εγώ έχω ένα κοριτσάκι που πάει Β’ γυμνασίου και δεν έχουμε ούτε ίντερνετ ούτε υπολογιστές. Τα παιδάκια αυτά πρέπει να μείνουν αγράμματα; Θέλουμε κι εμείς μία βοήθεια. Είμαστε φτωχοί άνθρωποι και δεν μπορούμε να βάλουμε ίντερνετ στα σπίτια μας. Τα παιδιά εξυπηρετούνται στο κέντρο κοινότητας. Ζητάμε μία βοήθεια να δούμε τι θα γίνει με αυτά τα παιδάκια. Πιστεύω ότι και μετά τις γιορτές θα έχουμε τα ίδια μέτρα, τότε τι θα κάνουμε;” αναρωτήθηκε.

Η Ιωάννα Ντέντη, μητέρα τριών παιδιών μίλησε για τη δική της εμπειρία. “Έχω τρία παιδιά, ο μικρός πάει στην Πέμπτη δημοτικού και ζητάμε μία βοήθεια γιατί δεν έχουμε ίντερνετ στο σπίτι. Δεν έχουμε ούτε τάμπλετ, ούτε τηλέφωνο ούτε τίποτα. Τι θα γίνει, θα χάσει το παιδί τη χρονιά; Ζητάμε μια βοήθεια…” είπε.

Σχετικά Άρθρα