• 14 Απριλίου, 2021

Κραυγή αγωνίας από την Καρδίτσα: “Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας” (εικόνες)

 Κραυγή αγωνίας από την Καρδίτσα: “Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας” (εικόνες)

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα του “Ιανού” και σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες!

Κατέληξε 76χρονος στον Ευαγγελισμό – Στους 386 οι νεκροί στη χώρα μας από κοροναϊό

Έκκληση για βοήθεια στους αρμόδιους έκανε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του ΟPEN TV ο Δημήτρης Γρίβας, εγκλωβισμένος κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα καθώς, όπως είπε, ο ίδιος και οι συντοπίτες του είναι αποκλεισμένοι επί 13 ημέρες, από τη στιγμή που τους χτύπησε η κακοκαιρία «Ιανός».

Λεοντίτο Αργιθέας:«Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας!»

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρίβας και σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες. Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα για την ολιγωρί των αρμοδίων.

 Ο δήμαρχος Αργιθέας Αντρέας Στεργίου μας ανέφερε εξάλλου πως πέρα από το Λεοντίτο παρόμοια ίσως και χειρότερη είναι η κατάσταση στο χωριό Βλάσι, όπου έχουν αποκοπεί και οι δύο προσβασεις και η πανω και η κάτω. Τουλάχιστο στο Λεοντίτο, υπάρχει μία υποτυπώδης πρόχειρη διάβαση μέσω αναχώματος που μπορεί να σε οδηγήσει προς το δρόμο για Μουζάκι, ωστοσο όλο το οδικό δίκτυο ειναι κατεστραμμένο και δεν φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα από την πολιτεία και την περιφερεια να το αποκαταστατήσει πριν την έλευση του χειμώα, οπότε οι 30 κατοικοι στο Λεοτίτο και άλλοι τόσοι στο Βλάσι, θαείναι για μήες αποκομμένοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, κατέληξε ο δήμαρχος.

Λεοντίτο Αργιθέας:«Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας!»

Πηγή: thessaliatv.gr