• 16 Απριλίου, 2021

Κρατικό Νίκαιας: Οι δραματικές εκκλήσεις των γιατρών για τις ελλείψεις – Κασιμάτη: “Θωρακίστε το ΕΣΥ, άμεσα”

 Κρατικό Νίκαιας: Οι δραματικές εκκλήσεις των γιατρών για τις ελλείψεις – Κασιμάτη: “Θωρακίστε το ΕΣΥ, άμεσα”

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται δίπλα με άλλους ασθενείς τοποθετείται με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Όπως σημειώνει με αναφορά της στις 26 Φεβρουαρίου είχε γνωστοποιήσει στην Βουλή την ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου με την οποία ενημέρωναν για την υποστελέχωση, αλλά και για τις περιορισμένες δυνατότητες του Κρατικού της Νίκαιας μπροστά στον φόβο ενός νέου κύματος κοροναϊού.

Η κυρία Κασιμάτη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ολιγώρησε παρά τις δραματικές εκκλήσεις των γιατρών και ζητά την θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να μπορέσει το σύστημα να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην δήλωσή της:

Σχετικά με τις εικόνες-σοκ στο Γενικό Κρατικό Νικαίας με διασωληνωμένους ασθενείς Covid-19 εκτός(!) ΜΕΘ δίπλα σε άλλους ασθενείς,

Κρατικό Νίκαιας: Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ δίπλα σε άλλους ασθενείς- “Δανεικοί” αναπνευστήρες για την εφημερία!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ότι η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Υγείας έχει λάβει γνώση της κατάστασης τουλάχιστον από τις 19/2/21, όταν ενόψει εφημερίας του Νοσοκομείου έφερα στη Βουλή, με την υπ’ αριθμ. 1686 Αναφορά μου που ανεγνώσθη στην Ολομέλεια στις 26-2-21, την από 18/2/21 «Εξαιρετικά Επείγουσα» Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Γιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας, με την οποίαν γνωστοποιούσαν ρητά ότι «ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid19 που μπορούν να νοσηλευθούν στο νοσοκομείο μας είναι πεπερασμένος» λόγω της «τραγικής υποστελέχωσης με δεκάδες κενές θέσεις όλων των ειδικοτήτων και κλάδων», και λόγω «του μικρού αριθμού κλινών σε σχέση με την κίνηση του Νοσοκομείου».

Και απαιτούσαν μεταξύ άλλων «να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις των γιατρών από τη ΜΕΘ και τη ΜΕΝΝ», καθώς και «συγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης της εφημέρευσης των κλινικών και τμημάτων, της νοσηλείας των ασθενών COVID και μη».

Για τη Γενική Συνέλευση υπέγραφαν οι Γιατροί κ.κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, Γ.Γ. ΟΕΝΓΕ, Δήμητρα Σταματέλου Ε.Γ. ΟΕΝΓΕ, Μαρία Αγρογιάννη ΔΣ ΕΙΝΑΠ και Όλγα Κοσμοπούλου, Εκπρόσωπος Ιατρών στο Συμβούλιο Διοίκησης του Νοσοκομείου, που με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει συγκροτηθεί.

Ζήτησα τότε ως Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, να ικανοποιήσει τα στοιχειώδη αυτά αιτήματα, τονίζοντας από την πλευρά μου πως «αφορούν αποκλειστικά και μόνο στη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον».

Ολιγωρήσατε.

Με ποιο δικαίωμα η Κυβέρνησή σας κωφεύει έναντι των υγειονομικών του πεδίου της μάχης της πανδημίας, έναντι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και της ίδιας της Βουλής;

Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνησή σας θέτει σε κίνδυνο, έτσι ωμά, τη ζωή των πολιτών και των υγειονομικών;

Με ποιο δικαίωμα στην Ελλάδα του 2021 δεν έχει κάποιος δικαίωμα να νοσηλευθεί σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να φοβάται ότι θα διασωληνωθεί σε διάδρομο ή ακόμα και ότι θα κολλήσει Covid19 εκεί;

Στελεχώστε και εξοπλίστε ΤΩΡΑ το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Θωρακίστε στ’ αλήθεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας και επιτάξτε τον Ιδιωτικό Τομέα πάση δυνάμει, για να μπορέσει το σύστημα να ανταποκριθεί στις συνθήκες της πανδημίας, που κατέστησαν ακραίες εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας σας και της αβέλτερης, τουλάχιστον, στάσης εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο.

Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να τελεί υπό το έλεός σας»