• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Κουβάρι οι πτήσεις χαμηλού κόστους στην Ευρώπη

 Κουβάρι οι πτήσεις χαμηλού κόστους στην Ευρώπη

Ένα κουβάρι φαίνεται να γίνεται με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, να παρατείνει το μέτρο της καραντίνας των 14ωρων ημερών, στους επιβάτες που θα φτάνουν στα βρετανικά αεροδρόμια

Easyjet

Η EasyJet μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας αν η πολιτική καραντίνας της κυβέρνησης συνεχιστεί για μια μακρά περίοδο, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας.

Η βρετανική εταιρία χαμηλού κόστους σχεδιάζει ήδη να καταργήσει 4.500 θέσεις εργασίας ή περίπου το 30% του εργατικού δυναμικού της λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Το φοβάμαι» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζόχαν Λούντγκρεν στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, απαντώντας σε ερώτηση αν οι απώλειες θέσεων εργασίας μπορεί να αυξηθούν σε περίπτωση που η καραντίνα διαρκέσει για μια μακρά περίοδο.

«Νομίζω και φοβάμαι [πως ναι], εκτός εάν υπάρξει μια αλλαγή (στον κανόνα της καραντίνας) από την οποία η αεροπλοΐα όπως τη γνωρίζουμε εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεαστεί», είπε.

Ryanair

Πάντως, η Ryanair, που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, η easyJet και η IAG-ιδιοκτήτρια της British Airways, έχουν αρχίσει τα πρώτα στάδια μιας δικαστικής προσφυγής κατά της καραντίνας, η οποία αποφασίσθηκε για να προληφθεί ένα δεύτερο κύμα της Covid-19.

Αναφορικά με ενδεχόμενες ματαιώσεις πτήσεων της Ryanair θα ματαιώσει πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εφόσον η καραντίνα παραμείνει σε ισχύ στη διάρκεια αυτών των μηνών, ο Ο’Λίρι είχε απαντήσει νωρίτερα: «Όχι, επειδή οι πτήσεις που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλήρεις. Οι Βρετανοί αγνοούν αυτή την καραντίνα, ξέρουν πως είναι τρίχες».

«Η Ryanair πραγματοποιεί καθημερινά χίλιες πτήσεις σε σημεία σε όλη την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα από την 1η Ιουλίου, τις 2, τις 3 και καθημερινά στη συνέχεια».

Πηγή: ΑΜΠΕ