Κουτσούμπας στο ΑΠΘ: Κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για πανεπιστημιακή αστυνομία

 Κουτσούμπας στο ΑΠΘ: Κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για πανεπιστημιακή αστυνομία

Στο ΑΠΘ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε σε όλους τους τόνους την κατηγορηματική του αντίθεση στη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σε συγκέντρωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, στον υπαίθριο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Κάνατε κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η πάλη των φοιτητών απέναντι στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης είναι σημαντική». 

Η παγίδα στη συνάντηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν – Οι ΗΠΑ θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης νησιών – Τι θα απαντήσει η Αθήνα

Τα βάλατε με τους φασίστες, τους απομονώσατε, μαζί με το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Διεκδικήσατε και κερδίσατε το δικαίωμά σας για δωρεάν σίτιση είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Η ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων, δημιουργεί ένα πανεπιστήμιο πλήρως απομακρυσμένο από τις ανάγκες των φοιτητών. Και όσο θα απομακρύνεται, τόσο θα μεγαλώνει η ανάγκη τους να το… περιφρουρούν και να το… προστατεύουν από τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Γι’ αυτό φέρνουν και την πανεπιστημιακή αστυνομία». 

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «μπορούμε να βαδίσουμε μαζί όσοι δεν συμφωνούμε», προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε ο λαός μας να γίνει θύτης των άλλων λαών, με κίνδυνο αυτός να γίνει το επόμενο θύμα. Αυτή είναι η περιβόητη δυτική ελευθερία της κυβέρνησης. Θέλουν να κάνουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ορμητήριο υποδοχής ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών στρατευμάτων, εμείς είμαστε εδώ για να τους πούμε πως θα είναι για πάντα το λιμάνι των λαών, και όχι ορμητήριο για τους μακελάρηδες».

Μανώλης Δράκος