• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Κουτσούμπας από Εύβοια: Ο κόσμος είναι παρατημένος στη τύχη του

 Κουτσούμπας από Εύβοια: Ο κόσμος είναι παρατημένος στη τύχη του

Πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοκεντρικής Εύβοιας επισκέφτηκε σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επέρριψε ευθύνες στη κυβέρνηση για τη καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει «μηδέν» στο τομέα της πολιτικής προστασίας και της πρόληψης.

Επίσης, κατήγγειλε πως «Αποδείχθηκαν πάλι όλη η ανικανότητα, το αίσχος του κρατικού μηχανισμού και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Ο κόσμος αφήνεται στην τύχη του. Ουσιαστικά εθελοντές παλεύουν με τις φωτιές. Το λίγο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος, που δίνει τη μάχη οπωσδήποτε παλικαρίσια, δεν φτάνει. Τα επίγεια μέσα δεν φτάνουν. Τα εναέρια μέσα δεν φτάνουν».

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τις Ροβιές, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ροβιών Θοδωρή Κέρη και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ επισκέφθηκε και τις καμμένες εκτάσεις. Στη συνέχεια στη Λίμνη Ευβοίας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη, όπου του μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την τεράστια καταστροφή.

Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, επίσης, συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ, ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.