• 3 Αυγούστου, 2021

Κούγιας: Ο δικηγόρος του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς λέει ότι έχει το ακαταλόγιστο για να μην πάει φυλακή

 Κούγιας: Ο δικηγόρος του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς λέει ότι έχει το ακαταλόγιστο για να μην πάει φυλακή

Αιχμές για τον συνήγορο του δράστη της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο άφησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας.

«Από τα τελευταία που είπε ο συνάδελφός μου ο οποίος μάλλον δεν έχει εμπειρία από υποθέσεις ανθρωποκτονιών αποδεικνύουν ότι όλο του το υπερασπιστικό επιχείρημα κατέρρευσε. Όταν ο δράστης του είπε ότι αυτό το χρονικό διάστημα είχε εξαφανιστεί, προσπαθούσε να επαναφέρει στη μνήμη του τι προηγήθηκε για να φτάσει στο αποτέλεσμα δείχνει τον απόλυτα συνειδητοποιημένο δράστη», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας.

«Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη με έναν δικηγόρο ο οποίος μην έχοντας εμπειρία πάνω σε τέτοιες υποθέσεις “αγκαλιάζει” το άρθρο του ποινικού κώδικα περί ακαταλογίστου, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός θα καταδικαστεί αλλά δεν θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές, θα πάει σε ένα ψυχιατρείο όπου πλέον οι γιατροί θα αποφασίσουν ποια θα είναι η τύχη του», συνέχισε ο κ. Κούγιας.

Ξέσπασε ο Αντετοκούνμπο:”Σκεφτόμουν τι θυσίασαν οι γονείς μου για να είμαι εδώ. Η μαμά μου πουλούσε πράγματα στους δρόμους”

Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε με ποιους επικοινώνησε στο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος. Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι η αδερφή του δράστη τηλεφώνησε στην μητέρα του θύματος για να συλλυπηθεί και ζήτησε συγγνώμη. «Αυτή η συγγνώμη δεν αφορά τον δράστη, αλλά την οικογένεια. Σε πέντε λεπτά, ο συνάδελφος επικαλέστηκε αυτή τη συγγνώμη στις κάμερες», είπε ο κ. Κούγιας.

Παράλληλα, ανέφερε πως «δεν μπορείς να λες ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και να προκαλείς με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας».

Σημαντικό, επίσης, χαρακτήρισε ο κ. Κούγιας και τα ευρήματα που ιατροδικαστή, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε «υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι». «Από το σημείο που είναι το αυτοκίνητο μέχρι να πάει να την ρίξει στο νερό, έχουν προηγηθεί συμπεριφορές», σημείωσε ο κ. Κούγιας.