• 6 Αυγούστου, 2021

Κορονωϊός: Η BioΝΤech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε πιθανές νέες παραλλαγές

 Κορονωϊός: Η BioΝΤech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε πιθανές νέες παραλλαγές

Αποτελεσματικό και για τις νεοεμφανισθείσες παραλλαγές του κοροναϊού εκτιμά η BioNTech πως θα είναι το εμβόλιό της. Εν τούτοις προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο τρίτου παρασκευάσματος ή της προσαρμογής του σε νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Επίσης, εκτιμά ότι ένας τρίτος εμβολιασμός θα μπορούσε να έχει μεγάλη αξία, αφού συν τω χρόνω η ανοσία του υπάρχοντος μειώνεται. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι απαιτείται προσαρμογή του εμβολίου μας για την αντιμετώπιση των παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού οι οποίες κυκλοφορούν», είπε σήμερα (22/06) ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ουγκούρ Σαχίν, στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Όπως συμπλήρωσε επί του θέματος: «Η BioNTech εργάζεται με ευέλικτες διαδικασίες στους τομείς της τεχνολογίας, της παραγωγής και της έγκρισης. Προκειμένου να είναι προετοιμασμένη και να είναι σε θέση να αντιδρά γρήγορα στην περίπτωση κατά την οποία καταστεί απαραίτητη μια τρίτη δόση του υπάρχοντος εμβολίου ή στην περίπτωση κατά την οποία απαιτηθεί η προσαρμογή του σε ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού, η BioNTech αναλύει συνεχώς την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι των νεοεμφανιζόμενων παραλλαγών. Εδώ και μερικούς μήνες, η εταιρεία ακολουθεί μια πρωτότυπη προσέγγιση η οποία διευκολύνει κάτι τέτοιο».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.