• 8 Μαΐου, 2021

“Kορονο-πάρτι” στις πλατείες- Χίλια άτομα στην Κυψέλη- Ανησυχία παρά την αποκλιμάκωση της πανδημίας

 “Kορονο-πάρτι” στις πλατείες- Χίλια άτομα στην Κυψέλη- Ανησυχία παρά την αποκλιμάκωση της πανδημίας

Δεν έχουν τέλος τα κορωνοπάρτι σε πλατείες της Αττικής. Το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκαν νέες εικόνες συνωστισμού με εκατοντάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι.

Στην Κυψέλη ειδικότερα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων.

exaplonontai-ta-koronoparti-stis-plateies-tis-attikis0
Ότι άφησαν πίσω τους…

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι συγκεντρωμένοι στο μεγάλο υπαίθριο πάρτι την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για εκείνους που μέχρι πριν από λίγες μέρες συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι τα άτομα αυτά στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά της Νέας Σμύρνης.

exaplonontai-ta-koronoparti-stis-plateies-tis-attikis-561335413
Φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr