• 22 Ιανουαρίου, 2021

Κοροναϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση σε Ιταλία και Αγγλία – Εκατοντάδες νεκροί και νοσοκομεία σε ασφυξία

 Κοροναϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση σε Ιταλία και Αγγλία – Εκατοντάδες νεκροί και νοσοκομεία σε ασφυξία

Αμερικανικές εκλογές: Ανατροπή με αντεπίθεση Τραμπ – Νέα δημοσκόπηση του Reuters

Ανεξέλεγκτη δείχνει ότι είναι πλέον η κατάσταση με τον κοροναϊό, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Μεγάλη Βρετανία.

Στην Ιταλία, το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 221 άνθρωποι και καταγράφηκαν 21.994 κρούσματα.

Η Λομβαρδία αγγίζει, σήμερα, τα 5.035 κρούσματα, η Καμπανία τα 2.761 ενώ στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο διαγνώσθηκαν 2.468 θετικοί στον ιό, και στο Λάτιο -με κύρια πόλη την Ρώμη- 1.933.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας έχουν εισαχθεί 1.411 ασθενείς (127 περισσότεροι από χθες), 13.955 έχουν εισαχθεί στους νοσοκομειακούς θαλάμους (958 επιπλέον σε σχέση με την χθεσινή ημέρα).

Στο μεταξύ, τα συνδικάτα των ιταλών γιατρών καταγγέλλουν ότι, στη φάση αυτή, τα νοσοκομεία της χώρας χρειάζονται άλλους 4.000 γιατρούς, κυρίως αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους και ειδικούς λοιμωδών νόσων.«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ΜΕΘ δεν λειτουργούν μόνες τους, χρειάζονται εξειδικευμένους επαγγελματίες» υπογραμμίζουν οι Ιταλοί γιατροί.

Η Βρετανία

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 367 νέους θανάτους εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός από τα τέλη Μάιου.

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλέον μια σειρά από απαγορεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ανάλογα με την τοπική έξαρση της επιδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν 22.885 κρούσματα της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τις 20.890 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν χθες.