• 18 Ιανουαρίου, 2022

Κοροναϊός: Θετική πάλι στον ιό ασθενής που είχε πάρει εξιτήριο – Βγήκε και το δεύτερο τεστ

 Κοροναϊός: Θετική πάλι στον ιό ασθενής που είχε πάρει εξιτήριο – Βγήκε και το δεύτερο τεστ

Θετικό βγήκε και το δεύτερο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε μία 31χρονη που είχε ασθενήσει από κοροναϊό και είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η νεαρή γυναίκα, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων που δείχνουν ότι ο ιός είτε δεν έφυγε ποτέ από τον οργανισμό της, είτε επανήλθε, με το δεύτερο σενάριο να είναι το πλέον ανησυχητικό και για το οποίο τοποθετήθηκε χθες στην συνέντευξη Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η 31χρονη νοσηλεύτηκε πριν από μερικές εβδομάδες στον Ευαγγελισμό, ωστόσο, είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα κι έλαβε εξιτήριο από τον Παμμακάριστο. Το προηγούμενο Σάββατο είχε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και πήγε στο Ιπποκράτειο. Εκεί υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό και διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και παραμένει με το δεύτερο τεστ να βγαίνει σήμερα το πρωί θετικό.

Στο θέμα της 31χρονης αναφέρθηκε κι ο Σωτήρης Τσιόδρας, που είπε συγκεκριμένα «ενημερώθηκα χθες και ζήτησα το ιστορικό των ελέγχων της. Ηταν θετική, νοσηλεύτηκε, εξήλθε με αρνητικό έλεγχο, σε κάποια υποτροπή ελέγχθη θετική. Θέλει πολύ προσοχή στο πώς ερμηνεύει κανείς τέτοια φαινόμενα. Δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος. Φαίνεται ότι το σύνδρομο που εμφάνισε η γυναίκα δεν είναι κάτι σχετιζόμενο με τον ιό. Δεν μας φαίνεται να διαφέρει από αυτά που έχουν αναφερθεί στην βιβλιογραφία.

Μάλλον πρόκειται για μια παρουσία του γεννητικού υλικού του ιού που δεν σημαίνει και μετάδοση ούτε για επαναλοίμωξη» τόνισε ο λοιμωξιολόγος και πρόσθεσε: «Δεν έχει επαναληφθεί κρούσμα επαναλοίμωξης». Ο καθηγητής τόνισε πως ο ιός έχει προτίμηση στην περιοχή του στοματοφάρυγγα. Αυτό διευκόλυνε την ανίχνευσή του έναν μήνα μετά, μετά από 10 μέρες όμως δεν υπάρχει μεταδοτικότητα.

«Αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να τις λέμε επαναλοίμωξη», κατέληξε.