• 3 Αυγούστου, 2021

Κοροναϊός: Στο “κόκκινο” και σήμερα οι περιοχές που προειδοποίησε ο Χαρδαλιάς για lockdown

 Κοροναϊός: Στο “κόκκινο” και σήμερα οι περιοχές που προειδοποίησε ο Χαρδαλιάς για lockdown

Για «εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» αλλά και για «σημάδια σημαντικής διασποράς» του κοροναϊού «σε όλη την κοινωνία» μίλησαν χθες οι εκπρόσωποι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, με τον κ. Χαρδαλιά να κρούει ακολούθως «καμπανάκι» ακόμη και για lockdown σε έξι περιοχές της χώρας στενά συνδεδεμένες με τον τουρισμό – ο λόγος για τη Μύκονο, την Πάρο, τη Σαντορίνη, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και την Ίο, οι οποίες τέθηκαν σε αυστηρή επιτήρηση.

Και η σημερινή εικόνα από τον ΕΟΔΥ καταγράφει πως οι περισσότερες από τις περιοχές αυτές παραμένουν στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα, η Μύκονος, η Πάρος, το Ρέθυμνο, η Θήρα (η Περιφερειακή Ενότητα της οποίας περιλαμβάνει και την Ίο), η Κως και η Κορινθία βρίσκονται, με αυτή τη σειρά, στις κορυφαίες θέσεις του δείκτη του αριθμού των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας για την Covid-19, ο δείκτης αυτός λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από επιστήμονες και αρχές, στο πλαίσιο των ενεργειών που εξετάζονται για την ανάσχεση της διασποράς του ιού.