• 10 Μαΐου, 2021

Κοροναϊός στις φυλακές: SOS από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Κρούσματα σε 16 ιδρύματα της χώρας

 Κοροναϊός στις φυλακές: SOS από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Κρούσματα σε 16 ιδρύματα της χώρας

Για ελλείψεις και ανεπάρκεια διαχείρισης της πανδημίας στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Όπως αποκαλύπτουν με ανακοίνωση, σε τουλάχιστον 16 φυλακές έχουν παρουσιαστεί κρούσματα κοροναϊού σε υπαλλήλους αλλά και φυλακισθέντες, ενώ στις φυλακές της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός, παρά μόνο επισκέπτες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΔΥΕ έχει ως εξής:

«Το αφήγημα που με κόπο έχτισαν κάποιοι ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη γιατί στα σωφρονιστικά καταστήματα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα» έχει πλέον καταρρεύσει.

Μάνα στην Κρήτη εγκατέλειψε το 2χρονο αγοράκι της που πάσχει από καρκίνο

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί και έχουν γίνει γνωστά κρούσματα COVID19 σε εργαζόμενους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και σε κρατούμενους σε 16 τουλάχιστον διαφορετικά Καταστήματα Κράτησης, από τα (34) συνολικά: Κορυδαλλού, Πάτρας, Άμφισσας, Γυναικείες Φυλακές Θήβας, ΚΑΤΚ Ελεώνα Θηβών, Κασσαβέτειας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Γρεβενών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Λάρισας, Δομοκού και Χανίων. Δηλαδή στο 47% των Φυλακών μας!

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν και πόσα κρούσματα έχουμε σε εβδομαδιαία βάση στις Φυλακές, ούτε καν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, καθώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και τις δημόσιες παρεμβάσεις μας και παρά τις συστάσεις των ειδικών, τεστ ανίχνευσης στις Φυλακές δεν γίνονται ούτε σε τακτική βάση, ενώ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου δεν γίνονται μαζικά τεστ ακόμα και όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα π.χ. σε εργαζόμενο.