• 29 Νοεμβρίου, 2020

Κοροναϊός: Προ των πυλών η απόφαση για lockdown – H Αττική στο επίκεντρο – Τι θα γίνει με τα σχολεία

 Κοροναϊός: Προ των πυλών η απόφαση για lockdown – H Αττική στο επίκεντρο – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η κυβέρνηση μπορεί να βάζει φρένο στην σεναριολογία για lockdown, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν κάνει δύο προτάσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για 15νθήμερη καραντίνα, είτε στην Αττική (ανάλογα με τον αριθμό των διασωληνωμένων), είτε σε όλη την Ελλάδα.

Η σύσκεψη που έγινε νωρίς το μεσημέρι είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την πρόταση για γενικευμένο lockdown σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να μην πληγεί η οικονομία, έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση να κλείσει μόνο η Αττική.

Γίνεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτά τα σχολεία, αν και η πρόταση είναι να κλείσουν τα λύκεια (τηλεκπαίδευση), όπως στη Θεσσαλονίκη και να μείνουν τα δημοτικά και γυμνάσια.

Εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για 15νθήμερο γενικό lockdown στα χέρια του Κυρ. Μητσοτάκη

Τις τελικές αποφάσεις για το που και πότε θα εφαρμοστεί lockdown θα τις λάβει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ώρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από την τηλεδιάσκεψη νωρίτερα και συνομίλησε και με άλλους επιστήμονες και φορείς στο εξωτερικό.

Κυβερνητικής πηγές, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που καθιστά επιβεβλημένη την ανάληψη και την επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα».

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, για την ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ισχύουν από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.