• 1 Αυγούστου, 2021

Κοροναϊός: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση του εμβολίου

 Κοροναϊός: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση του εμβολίου

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στην ενημέρωση για τον κοροναϊό για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Η κ.. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η τρίτη δόση θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού με συγκεκριμένα κριτήρια.

Αυτά τα κριτήρια θα είναι: η ηλικία, υποκείμενα νοσήματα και γιατροί που έχουν υπερέκθεση στον κορονοϊό.
«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναβολή του εμβολιασμού για τον Σεπτέμβριο, ιδίως για όσους είναι ανεμβολίαστοι και βρίσκονται άνω των 50 ή 40 ετών» επισήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι επείγει ο εμβολιασμός όλων άνω των 40 ετών για να αποφευχθεί η νοσηλεία του σε ΜΕΘ ή διασωλήνωση τους σε περίπτωση που νοσήσουν.

«Ένας στους τρεις είναι σε κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν στην ηλικιακή ομάδα των 40- 60, είναι οι γονείς των παιδιών τα οποία θα επιστρέψουν από τα νησιά», εξήγησε η κυρία Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι όλοι οι νέοι που επιστρέφουν από τις διακοπές τους καλό θα είναι να αποφύγουν το συγχρωτισμό παρά το αρνητικό self test που θα κάνουν πριν μπουν στο πλοίο. Είναι χρέος τους να συνεχίσουν να επιτηρούν την υγεία τους για αρκετές ημέρες από την ημέρα που θα επιστρέψουν και να μην εκθέσουν σε κίνδυνο τους γύρω τους, είπε.