• 21 Ιανουαρίου, 2021

Κοροναϊός: Νέα αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική

 Κοροναϊός: Νέα αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική

Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού σε Μύκονο και Χαλκιδική θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η απόφαση πάρθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ειδικούς και την Πολιτική Προστασία, ενώ τα νέα μέτρα θα τα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να δοθεί μεγάλη προσοχή στα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, μετά και το νέο περιστατικό με έκρηξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από την εισήγηση των ειδικών, καθώς και στους δύο προορισμούς παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 21 Αυγούστου.

Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί από τις 14 Αυγούστου και θα ισχύουν τουλάχιστον έως τις 24 Αυγούστου σε Πάρο και Αντίπαρο. Συγκεκριμένα:

– Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων

-Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στα εστιατόρια είναι τα 4, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού οπότε επιτρέπονται έως 6 άτομα,

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης

-Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μένουν κλειστά από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.