Κοροναϊός: Καταρρίπτεται ο μύθος της θερμοκρασίας; – Το Ντουμπάι επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας

 Κοροναϊός: Καταρρίπτεται ο μύθος της θερμοκρασίας; – Το Ντουμπάι επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι επιβάλλει πλήρη περιορισμό για δύο εβδομάδες με τα μέτρα να ισχύουν από την Κυριακή προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις στο εμιράτο και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο την Ανώτατη Επιτροπή Κρίσης και Διαχείρισης Καταστροφών.

Το Ντουμπάι προειδοποίησε ότι η κυκλοφορία και οι μετακινήσεις θα περιοριστούν σημαντικά και θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον των παραβατών, μετέδωσε το WAM, προσθέτοντας ότι τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία καθώς και οι υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων και φαρμάκων θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η πλούσια σε πετρέλαιο ομοσπονδία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει αναφέρει μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού με αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων να έχουν διαγνωστεί με τον ιό από την 1η Απριλίου και έναν συνολικό αριθμό 1.505 κρουσμάτων.

Να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία στο Ντουμπάι είναι άνω των 25 βαθμών Κελσίου, σήμερα Κυριακή 32 βαθμοί Κελσίου, αυτό όμως δεν φαίνεται να αναχαιτίζει τον κορωνοϊό.

Και δεν αναχαιτίζει τον κορωνοϊό διότι εκεί κάτω όλοι ζούνε μέσα σε κλιματιζόμενα περιβάλλοντα.

Παναγιώτης Δρίβας