• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Κοροναϊός: Η Τσεχία ξεκινά την τρίτη δόση εμβολίου σε όλους

 Κοροναϊός: Η Τσεχία ξεκινά την τρίτη δόση εμβολίου σε όλους

Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα προσφέρει μια ενισχυτική δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού από τις 20 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεκ.

Η Τσεχία των 10,7 εκατ. κατοίκων είναι μία από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία της COVID-19 σε αριθμό θανάτων ανά κάτοικο, με πάνω από 30.400 θύματα. Σχεδόν 1,68 εκατ. Τσέχοι κόλλησαν τον ιό, και πολύ περισσότεροι εκτιμάται ότι τον κόλλησαν χωρίς αυτό να έχει διαπιστωθεί με διαγνωστικό τεστ.

Η κυβερνητική ομάδα εργασίας για τον κοροναϊό ανέφερε στο Twitter πως οι ενισχυτικές δόσεις συνιστώνται ιδίως για άτομα άνω των 60 ετών αλλά θα είναι επίσης διαθέσιμες για όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει προηγούμενο εμβολιαστικό σχήμα είτε δύο δόσεων είτε μίας δόσης. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Mοderna για τις αναμνηστικές δόσεις για όσους έχουν ολοκληρώσει έναν κανονικό εμβολιασμό τουλάχιστον οκτώ μήνες νωρίτερα, δήλωσε ο Βόιτεκ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.