• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Κοροναϊός: Έξι βρέφη και παιδιά καθώς και τρεις εγκυμονούσες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

 Κοροναϊός: Έξι βρέφη και παιδιά καθώς και τρεις εγκυμονούσες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Εξι βρέφη και παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Την ίδια ώρα, σε τρεις ανέρχονται οι εγκυμονούσες γυναίκες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται επίσης στο «Ιπποκράτειο», μετά την απώλεια της 38χρονης εγκύου, η οποία ήταν ανεμβολίαστη.

«Οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν την 38χρονη έγκυο από την Πιερία. Στο Ιπποκράτειο πραγματικά επικρατεί μεγάλη θλίψη με το περιστατικό αυτό, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται άλλες τρεις εγκυμονούσες, οι δύο από τις τρεις, από Πέλλα και Ημαθία», τόνισε στον Real Fm.

Χθες, στη Θέρμη εντοπίστηκαν μαζικά κρούσματα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγγιξαν τα 30 στον αριθμό και ήδη δέκα ασθενείς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Αρχικά, επτά άτομα διακομίστηκαν στο «Παπανικολάου», όπου τελικά παρέμειναν όσοι εμφάνιζαν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, και ήταν σε εμπύρετοι. «Στο νοσοκομείο μας εισήχθησαν πέντε γυναίκες. Οι τέσσερις είναι σε καλή κατάσταση (οι τρεις είναι μεγάλης ηλικίας από 80 έως 90 ετών και μία νεότερη γυναίκα με υποκείμενο νόσημα), ενώ η πέμπτη θέλει μεγαλύτερη προσοχή», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο συντονιστής της πανδημίας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΣΥ, Διαμαντής Χλωρός. Και οι πέντε νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid. Εκτός από τις πέντε γυναίκες στο «Παπανικολάου», στο «ΑΧΕΠΑ» διακομίστηκαν άλλοι πέντε τρόφιμοι της μονάδας.

Παράλληλα, εκφράζεται φόβος ότι μετά από τη διενέργεια ελέγχων κατά του κορονοϊού στην μονάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να ανέβει ακόμη περισσότερο. Επίσης, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων, καθώς και το πώς εξαπλώθηκε η «εστία» του κορονοϊού στην υγειονομική μονάδα, δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους -πλην ορισμένων συνοδών- είναι εμβολιασμένοι.