• 2 Δεκεμβρίου, 2020

Κοροναϊός: Έρχονται νέα μέτρα-ΣΟΚ στη Μεγάλη Βρετανία

 Κοροναϊός: Έρχονται νέα μέτρα-ΣΟΚ στη Μεγάλη Βρετανία

Η περαιτέρω απαγόρευση των κοινωνικών επαφών μεταξύ νοικοκυριών, είναι ένα από τα νέα μέτρα που εξετάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Κοροναϊός: Η επέλαση της πανδημίας και οι προοπτικές – Άλλαξε ακόμη και τον τρόπο του θανάτου

“Δεν θέλουμε να επιβάλουμε νέους περιορισμούς, αλλά φυσικά παρακολουθούμε στενά τι συμβαίνει με τον ρυθμό εξάπλωσης του κοροναϊού. Εξετάζουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε”, είπε η υπουργός Υγείας, Ελεν Γουάτλι, στο Sky News.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, υπουργοί ετοιμάζονται να επιβάλουν καθολικό lockdown στις κοινωνικές επαφές στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Αγγλίας, ίσως και στο Λονδίνο.

Η εφημερίδα έγραψε ότι όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα υποχρεωθούν να κλείσουν για δύο εβδομάδες.

Ερωτηθείσα σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας η Γουάτλι απάντησε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση και ως εκ τούτου ο κοροναϊός θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο.

Ως προς την πληροφορία ότι θα κλείσουν οι παμπ η υφυπουργός δεν έδωσε άμεση απάντηση.

“Αυτή είναι η στιγμή που έχουμε μια ευκαιρία-έχουμε μια επιλογή για τη χώρα-να επαναφέρουμε υπό έλεγχο την κατάσταση. Πρέπει να σπάσουμε αυτές τις αλυσίδες της μετάδοσης”, είπε η Γουάτλι.

Σύμφωνα με την υπουργό, είναι “ανησυχητικές” οι φωτογραφίες που ελήφθησαν το σαββατοκύριακο μετά την εντολή στις παμπ να κλείνουν νωρίς που δείχνουν νεαρούς θαμώνες να συνωστίζονται απ΄έξω.