• 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Κοροναϊός: Από κινητές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

 Κοροναϊός: Από κινητές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

Κινητά αστυνομικά τμήματα θα έχουμε πλέον λόγω του κορονοϊού, καθώς οι εξακριβώσεις και οι έλεγχοι θα γίνονται εκτός των υπηρεσιών για να αποσυμφορηθούν και να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός στο πλαίσιο των μέτρων κατά του Covid-19.

Αστυνομικοί με τάμπλετ και φορητά σκάνερ θα προβαίνουν σε ταυτοποιήσεις και εξακριβώσεις στα σημεία, για να περιοριστεί η πιθανή διασπορά του ιού σε προσωπικό αλλά και κρατουμένους στα Α.Τ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και προκειμένου να προφυλάξει το προσωπικό και να αποφευχθούν ενδεχόμενα “λουκέτα” σε Α.Τ. Επιπλέον, 20 αστυνομικά αυτοκίνητα έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τη μεταφορά κρατουμένων με κορονοϊό και ύποπτων κρουσμάτων. Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν διαχωριστικό ανάμεσα σε αστυνομικούς και κρατούμενους, ενώ έπειτα από κάθε μεταφορά υπάρχει δυνατότητα απολύμανσης με λάστιχο και υψηλή πίεση νερού αλλά και ειδικά απολυμαντικά.

Παράλληλα, αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 15 παρόμοιων ειδικών οχημάτων. Οι μεταγωγές θα γίνονται μόνο με τη χρήση τέτοιων οχημάτων και θα τα χειρίζεται συγκεκριμένο προσωπικό, το οποίο θα εργάζεται σε 24ωρη βάρδια.