• 21 Ιανουαρίου, 2021

Κοροναϊός: Απίστευτος νόμος επιτρέπει να γκρεμίσουν σπίτια ασθενών

 Κοροναϊός: Απίστευτος νόμος επιτρέπει να γκρεμίσουν σπίτια ασθενών

Ο νόμος έρχεται από την Μεγάλη Βρετανία, και ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο το μακρινό 1984. Ονομάζεται «Έλεγχος Ασθενειών», ή στα αγγλικά «Control of Disease Act».

Σύμφωνα με αυτόν “για να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία το κράτος έχει δικαίωμα να γκρεμίσει το οίκημα ατόμου το οποίο έχει μολυνθεί, το όχημα του και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο!”

Στον συγκεκριμένο νόμο υπάρχει και η δικαιοδοσία στην αστυνομία να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο ώστε να φορέσει ο κόσμος μάσκα.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας κερδίζει έδαφος στις πόλεις της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της Covid-19, κυρίως στην Γαλλία, η οποία απειλείται από ανεξέλεγκτη επιστροφή της επιδημίας, την ώρα που ο κόσμος ξεπέρασε το όριο των 700.000 θανάτων.

Από την Τετάρτη (7/8), η μάσκα είναι υποχρεωτική ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους στις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της Τουλούζης.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι το ίδιο θα συμβεί προσεχώς στο Παρίσι, καθώς και σε άλλες γαλλικές πόλεις.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας και στην γνωστή Κόκκινη Συνοικία του Άμστερνταμ, αλλά και τις εμπορικές συνοικίες του Ρότερνταμ.

Ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 211.000 ανθρώπους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε από την πλευρά της να αναβάλει την δεύτερη φάση της άρσης των μέτρων του lockdown, η οποία περιλαμβάνει την επαναλειτουργία των παμπ, των μπαρ και των ξενοδοχείων. Η Ιρλανδία αποφάσισε επίσης την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα από τις 10 Αυγούστου.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου Johns Hopkins, καταγράφηκαν 1.302 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου περισσότερων των 156.000 θανάτων της επιδημίας.

Η Βραζιλία, η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο, μετρά 96.000 θανάτους. Η Αργεντινή ανακοίνωσε αριθμούς ρεκόρ νέων 168 θανάτων και 6.792 νέων κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο.

Στις Φιλιππίνες, lockdown επιβλήθηκε σε 27 εκατομμύρια κατοίκους της Μανίλα και τεσσάρων γειτονικών επαρχιών, το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας, με προειδοποίηση μόλις 24 ωρών.