• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Κοροναϊός: Άδειασαν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ οι Βρετανοί υπό τον φόβο ενός γενικού lockdown (pic)

 Κοροναϊός: Άδειασαν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ οι Βρετανοί υπό τον φόβο ενός γενικού lockdown (pic)

Η συνεχόμενα αυξητική τάση των κρουσμάτων με κορωνοϊό και ο φόβος ενός γενικού lockdown έστειλε τους Βρετανούς να αδειάσουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ!

Aν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως, δήλωσε σήμερα ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Επί του παρόντος θεωρούμε ότι τα κρούσματα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Αν, και αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο αν, αλλά αν αυτό συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό… θα καταλήξουμε με περί τα 50.000 νέα ημερήσια κρούσματα στα μέσα Οκτωβρίου», εξήγησε και πρόσθεσε ότι αυτό θα οδηγήσει, έναν μήνα αργότερα, σε περισσότερους από 200 θανάτους ημερησίως.

Σύμφωνα με τον Βάλανς, δεν πρόκειται για πρόβλεψη, αλλά για έναν τρόπο να φανεί τι θα συμβεί αν ο ιός εξακολουθήσει να εξαπλώνεται με αυτόν τον ρυθμό.

«Η πρόκληση, επομένως, είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα κρούσματα δεν θα διπλασιάζονται κάθε επτά ημέρες… και ότι δεν θα εισέλθουμε σε αυτή την αύξηση με γεωμετρική πρόοδο», πρόσθεσε.

Θα υπάρχουν περισσότερες εισαγωγές και θάνατοι όσο εξαπλώνεται η πανδημία, είπε ο Βάλανς.

«Καθώς εξαπλώνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες αναμένουμε να δούμε μια αύξηση στις εισαγωγές και δυστυχώς αυτές οι αυξήσεις σε εισαγωγές θα οδηγήσουν σε μια αύξηση των θανάτων».

Άδειασαν τα σούπερ μάρκετ οι Βρετανοί

Στο άκουσμα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής ενός δεύτερου εθνικού lockdown σττη Βρετανία  λόγω κορονοϊού, πολλοί έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα απαραίτητα.

Μάλιστα χαρακτηριστικές φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί στα social media που δείχνουν τα άδεια ράφια από το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την Sun και την Mirror.