Κοπεγχάγη: Ελληνίδα βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα της επίθεσης

 Κοπεγχάγη: Ελληνίδα βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα της επίθεσης

Μια Ελληνίδα με καταγωγή από την Σύρο, βρισκόταν την στιγμή του δολοφονικού χτυπήματος στην Κοπεγχάγη.

Ένας άγνωστος άντρας άνοιξε πυρ και σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε πολλά ακόμα, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο αριθμό, τι λέει η κοπέλα που κατάφερε να επιζήσει.
Τουλάχιστον τρεις νεκροί, άλλοι τόσοι σοβαρά τραυματίες και αρκετοί ακόμα χτυπημένοι είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης του 22χρονου Δανού, σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο Amager της Δανίας.

Για άγνωστο λόγο όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Δανίας, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης, προκαλώντας το θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επίθεση έγινε την Κυριακή με τον 22χρονο να συλλαμβάνεται από την αστυνομία ως ύποπτος για την δολοφονική επίθεση στο εμπορικό πολυκατάστημα Fields, έξω από το κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας, χωρίς να προβάλλει αντίσταση.

Η αστυνομία ναι μεν είχε στα “αρχεία” της τον φερόμενο ως δράση, αλλά όχι για σημαντικές υποθέσεις. Ο νεαρός είχε στην κατοχή του τουφέκι και πυρομαχικά όταν συνελήφθη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cyclades24 μέσα στο εμπορικό κέντρο βρίσκονταν και μια Συριανή κοπέλα, η οποία εργάζεται σε 24ωρο Super Market μέσα στο εμπορικό κέντρο και εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μακελειό.

Η Ιωάννα Φρέρη γεννήθηκε στην Δανία όπου και διαμένει. «Αν δείτε ειδήσεις μην ανησυχείτε. Είμαι καλά και ασφαλής», είπε στους συγγενείς στη Σύρο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιωάννα Φρέρη, κατάφερε αρχικά να κρυφτεί την ώρα της ένοπλης επίθεσης και να απεγκλωβιστεί με ασφάλεια.

Όθων Παπαδάκης