• 20 Οκτωβρίου, 2020

Κόντρα Μαξίμου-Τασούλα προκαλεί ο διορισμός Ζαρούλια- Πιέσεις να ακυρωθεί

 Κόντρα Μαξίμου-Τασούλα προκαλεί ο διορισμός Ζαρούλια- Πιέσεις να ακυρωθεί

Μετά τις αντιδράσεις για την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Τασούλας κατόπιν αιτήματος Μιχαλολιάκου, ακυρώνεται ο διορισμός σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Παρασκευής – Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το γεγονός ως “απόλυτο δικαίωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου”.

Πολιτική θύελλα – Αντιδράσεις των κομμάτων για τον διορισμό Ζαρούλια από τον πρόεδρο της Βουλής


Δεν θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή, καθώς με παρέμβαση Μαξίμου θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων λόγω και της συγκυρίας, μία εβδομάδα πριν την απόφαση για τη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.

Σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στην Βουλή διορίστηκε η χρυσαυγίτισσα, Ελένη Ζαρούλια, μια απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Διόρισαν μετακλητή στη Βουλή τη σύζυγο Μιχαλολιάκου λίγο πριν την δικαστική απόφαση για την Χ.Α! – Eξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως και κάθε αρχηγός πολιτικού κόμματος που έχει περάσει από τη Βουλή, δικαιούται βάσει κανονισμού να διατηρεί πολιτικό γραφείο στη Βουλή και αντίστοιχες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Έτσι, έσπευσε να διορίζει τη σύζυγό του λίγες μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.