• 13 Μαΐου, 2021

Ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν self test- Η διαδικασία

 Ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν self test- Η διαδικασία

Τον σχεδιασμό που αφορά στην προτεραιοποίηση πληθυσμιακών ομάδων, που μετά τους μαθητές θα υποβληθούν σε self-test, ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία. Τη σημασία των τεστ αυτοδιάγνωσης στον έλεγχο της πανδημίας, ανέλυσε ο Καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο εφοδιασμός των φαρμακείων εξελίσσεται ομαλά, από τα 10.155 φαρμακεία μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 832.831 self test. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για συμπληρωματική δράση, που από Δευτέρα 19 Απριλίου μπαίνει σε δεύτερη φάση.

Οι κατηγορίες του δημόσιου τομέα που ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός είναι:

Yπάλληλοι ΚΕΠ, ΟΤΑ , Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, δικαστικοί λειτουργοί και δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας.
Από Δευτέρα αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση του αποτελέσματος του τεστ από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Μαγιορκίνης: Συμπληρωματικό και σημαντικό εργαλείο τα self test
Το δωρεάν self test που διανέμεται από τα φαρμακεία είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο προς όφελος της Δημόσιας Υγείας και στόχος είναι ο εντοπισμός των αδιάγνωστων φορέων του ιού SARS-CoV-2, ανέφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης .

Έκανε λόγο για μια μορφή προσυμπτωματικού ελέγχου, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση των ασυμπτωματικών κρουσμάτων και εξήγησε ότι γίνεται σε άτομα, που δεν έχουν συμπτώματα. Μίλησε για συμπληρωματικό εργαλείο, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: iatropedia,gr