• 15 Ιουνίου, 2021

Κοντοζαμάνης: Επιστρέφουν στην κανονική λειτουργία covid νοσοκομεία

 Κοντοζαμάνης: Επιστρέφουν στην κανονική λειτουργία covid νοσοκομεία

Αισιόδοξος ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορέσει να εφαρμοστεί το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, για τη σταδιακή επιστροφή των νοσοκομείων σε κανονική λειτουργία, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως η κάμψη που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, τόσο στις εισαγωγές στις απλές κλίνες νοσηλείας, όσο και στη μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, με την αύξηση κρουσμάτων, υπήρξε αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων, που δεν ήταν επείγοντα και έκτακτα.

Κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι το σχέδιο του υπουργείου θα εξελίσσεται, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε, την Παρασκευή 21 Μαΐου το «Θριάσιο» Νοσοκομείο θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία και σταματά η χρήση του ως νοσοκομείου Covid. Eπίσης, την Κυριακή 23 Μαΐου θα είναι η τελευταία εφημερία που θα κάνει το «Ερρίκος Ντυνάν» και θα ξεκινήσει επίσης η σταδιακή λειτουργία του «Σισμανόγλειου».

Την επόμενη εβδομάδα, από τα «ΚΑΤ», «Γεώργιος Γεννηματάς» και «Αττικό», θα δοθούν οι κλίνες που είχαν δεσμευτεί για τον Covid σε περαστικά non Covid.