• 26 Φεβρουαρίου, 2021

Κομπίνα με πλαστά αρνητικά τεστ στον Προμαχώνα – Τα πωλούν 30 με 40 ευρώ (vid)

 Κομπίνα με πλαστά αρνητικά τεστ στον Προμαχώνα – Τα πωλούν 30 με 40 ευρώ (vid)

Oι έλεγχοι στον Προμαχώνα έβγαλαν… λαβράκια και εντόπισαν μεγάλη κομπίνα, αφού πωλούν πλαστά αρνητικά τεστ έναντι 30-40 ευρώ, σύμφωνα με το Mega.

Οι ουρές των περασμένων ημερών αποτελούν παρελθόν, με τους τουρίστες να γνωρίζουν πως από τα μεσάνυχτα θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό αρνητικού τεστ για κορωνοϊό, διάρκειας το πολύ 72 ωρών. 

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν γνώση για το κύκλωμα απάτης που δρα στις γειτονικές χώρες, όπου τουρίστες προμηθεύονται πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά για τον Covid-19. Μάλιστα, από το τελωνείο του Προμαχώνα έχουν επιστρέψει στη χώρα τους μέχρι στιγμής δέκα άτομα, καθώς είχαν μαζί τους φωτοτυπία του αρνητικού τεστ και όχι το πρωτότυπο. 

Αναμένουν νέο κύμα έξαρσης 

Απειλητικός επιστρέφει ο κορωνοϊός στη χώρα, με κρούσματα που κανείς δεν γνωρίζει από πού κόλλησαν και δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς για την COVID-19.  

Είναι ενδεικτικό, ότι ενώ στις 30 Ιουνίου νοσηλεύονταν με λοίμωξη 41 ασθενείς, στις 13 Ιουλίου ο αριθμός των νοσηλευόμενων διπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 83 (αύξηση 100%).

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 7 από τα οποία είναι εισαγόμενα. (ΤΡΥΠΗΜΑ) Ακόμα, εντοπίστηκαν: 6 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης, 4 στην ΠΕ Καστοριάς, 3 στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, 2 στην ΠΕ Αττικής, ενώ από 1 κρούσμα εντοπίστηκε στην ΠΕ Ροδόπης και στην ΠΕ Ημαθίας. (ΧΑΡΤΗΣ)

Στη Λευκάδα, μία πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε, βρέθηκε θετική στον ιό, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές. Σε εγρήγορση παραμένει και η κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας στη Χαλκιδική, αφού μία 11χρονη βρέθηκε οριακά θετική στον κορωνοϊό.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών, οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση στη λήψη νέων μέτρων, καθώς εκτιμάται ότι ο κορωνοϊός παρουσιάζει μία σαφή έξαρση. 

Στην κατεύθυνση αυτή, ματαιώνονται τα πανηγύρια μέχρι τέλος Ιουλίου και ταυτόχρονα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα. Εξετάζεται, παράλληλα, η επέκτασή τους στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επόμενο διάστημα μέχρι και τέλος Ιουλίου θεωρείται κρίσιμο για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Χωρίς μάσκες και αποστάσεις στα λεωφορεία  

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς επικρατεί χαλάρωση, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και δεν φορούν μάσκα. 

Παράλληλα, οι πολίτες συνωστίζονται στις στάσεις, την ώρα που τα μέσα όμως αργούν, με την αναμονή για ένα λεωφορείο να φτάνει τη μισή ώρα. 

Οι πολίτες όμως φαίνεται να ξεχνούν τις αποστάσεις ασφαλείας και στην ουρά για να μπουν στη τράπεζα.  

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι  στα καταστήματα γίνονται πιο εντατικοί. Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι χθες Κυριακή έγιναν 590 έλεγχοι σε όλη τη χώρα.  

Καταγράφηκαν 63 παραβάσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα συνολικού ύψους 51.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λειτουργίας 120 ημερών συνολικά.