• 18 Ιανουαρίου, 2021

Κομισιόν: Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα – Η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά

 Κομισιόν: Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα – Η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά

Ïìéëßá ôçò ÐñïÝäñïõ ôçò ÅõñùðáúêÞò ÅðéôñïðÞò Ïýñóïõëá öïí íôåñ ËÜéåí ãéá ôçí êáôÜóôáóç óôçí ÅõñùðáúêÞ Åíùóç ôï 2020, óôï Åõñùðáúêü Êïéíïâïýëéï ôçí ÔåôÜñôç 16 Óåðôåìâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)

Την ανάγκη να υιοθετήσει η Τουρκία “εποικοδομητική συμπεριφορά” απέναντι στα κράτη-μέλη της ΕΕ επισήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Έχουμε ήδη συζητήσει πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη, γιατί η ΕΕ σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, την Κύπρο και έχουμε επίσης υπογραμμίσει την ανάγκη να επιλυθούν όλα τα διμερή θέματα και η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για τα κράτη-μέλη μας εάν ζητήσουν στήριξη» σημείωσε ο Πίτερ Στάνο.

Οι πρωτοβουλίες Τσίπρα για την πατέντα των εμβολίων και ο διεμβολισμός της επικαιρότητας από τα ελληνοτουρκικά

Προσέθεσε ότι «εάν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται στήριξη από την ΕΕ σ’ αυτές τις διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία, οι Έλληνες εταίροι μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν τέτοια στήριξη. Μπορώ μόνο να υπενθυμίσω πόσο ισχυρή και πόσο ξεκάθαρη ήταν η ΕΕ στο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. Είναι καλό εάν οι ανακοινώσεις και οι προθέσεις μεταφραστούν σε σταθερές πράξεις» κατέληξε.