• 16 Ιανουαρίου, 2022

ΚΝΕ: Σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια

 ΚΝΕ: Σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια

Συγκέντρωση φοιτητών της ΑΣΟΕΕ έξω από την Πρυτανεία σχετικά με το περιστατικό που αφορά τον καθηγητή του Πανεπιστημίου, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022. Οι φοιτητές μίλησαν με τον αντιπρύτανη της Σχολής. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η ΚΝΕ «καταγγέλλει την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕE που επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια, αξιοποιώντας και τα τελευταία απαράδεκτα και προβοκατόρικα περιστατικά σε ΑΣΟΕΕ και Θεσσαλονίκη».

«Την ώρα που η σήψη και δυσωδία του ”πανεπιστημίου-επιχείρηση” ξεχειλίζει από παντού, ακόμη και με καθηγητές που φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές και άλλες υποθέσεις κι εξακολουθούν να διδάσκουν….

ΑΣΟΕΕ: Βαριά σκιά σε μια εμβληματική προτεραιότητα – Πανδημία: Εκρηκτικό μίγμα με αντιφατικές δηλώσεις για μέτρα, πρόστιμα, ιδιωτικές κλινικές

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για μέτρα προστασίας της υγείας και της εξεταστικής τους, η κυβέρνηση επιταχύνει το αυταρχικό μέτρο της ‘πανεπιστημιακής αστυνομίας’ κι ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο-πλαίσιο που έχει στο στόχαστρο τις μορφωτικές ανάγκες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών» αναφέρει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της τονίζοντας:

«Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των φοιτητών για ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν, ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν χωρούν στο πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της καταστολής».

«Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματα τους στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, να ακυρώσουν με τους αγώνες τους για άλλη μια φορά τα σχέδια έντασης της καταστολής» καταλήγει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της.