• 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καιρικών συνθηκών

 Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω καιρικών συνθηκών

Tourists visit the Acropolis hill in Athens, Greece on Jun. 20, 2016 / Τουρίστες στην Ακρόπολη στην Αθήνα, στις 20 Ιουνίου, 2016

Την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας ανοικτών αρχαιολογικών χώρων, λόγω υψηλών θερμοκρασιών ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, για την προστασία επισκεπτών και εργαζομένων.

Από αύριο Τρίτη 3 έως την Πέμπτη 5 Αυγούστου, θα είναι κλειστοί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέραται ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της πρόγνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται η τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των ανοικτών αρχαιολογικών χώρων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία για σήμερα Δευτέρα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, που κορυφώνεται το κύμα καύσωνα, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι μεταξύ 44 και 46 βαθμών, ενώ σε ορισμένες περιοχές το θερμόμετρο θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.