• 29 Ιανουαρίου, 2022

Κλειστή λόγω COVID 19 η “Βηθλεέμ”

 Κλειστή λόγω COVID 19 η “Βηθλεέμ”

Κλείνει η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ  για «προληπτικούς λόγους», έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων του νέου ιού Covid-19, ανακοίνωσε εκκλησιαστικός αξιωματούχος.

«Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», δήλωσε ο αξιωματούχος , αφού ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας κάλεσε τις εκκλησίες και τα τεμένη, μεταξύ άλλων, να κλείσουν για τον φόβο διάδοσης του νέου ιού κορωνοϊού.

«Αν δεν γίνει σήμερα (το κλείσιμο), θα γίνει αύριο», πρόσθεσε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε.

Ο πρώτος συναγερμός για τους Αγίους Τόπους στις 22 Φεβρουαρίου

Ο πρώτος συναγερμός είχε σημάνει στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη στις 22 Φεβρουαρίου, χωρίς να ακολουθήσει λήψη δραστικών μέτρων, όταν οι ισραηλινές και οι παλαιστινιακές αρχές προσπάθησαν να ελέγξουν το κύμα φόβου για πιθανό ξέσπασμα του ιού Covid-19 μετά τις πληροφορίες ότι προσκυνητές από τη Νότια Κορέα που πραγματοποίησαν ταξίδι στους Αγίους Τόπους διαγνώσθηκαν αργότερα ως φορείς του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι το 9ο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα, που διαγνώστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αχαϊα ήταν μέλος ομάδας προσκυνητών που είχαν επιστρέψει από θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου. Πέντε ημέρες δηλαδή, έπειτα από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στους Άγιους Τόπους και με τις ελληνικές αρχές να μην έχουν κινητοποιηθεί ώστε να ελέγξουν τους προσκυνητές κατά την άφιξή τους.

Συνέπεια αυτού ήταν και η προληπτική καραντίνα στην οποία έχουν υποβληθεί το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον 66 ασθενή, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης