• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας

 Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας

Παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας λόγω της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη.

Την Παρασκευή διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό από την Αθήνα έως το Κάστρο Βοιωτίας. Την Πέμπτη η Εθνική Οδός είχε κλείσει λόγω της φωτιάς της Βαρυμπόμπης, ενώ μετέπειτα τις βραδινές ώρες η φωτιά πέρασε στο άλλο ρεύμα προς Άγιο Στέφανο.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστή παραμένει για την κυκλοφορία οχημάτων και στα δύο ρεύματα η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική. Η Νέα Οδός ανακοίνωσε χθες πως με απόφαση της τροχαίας λόγω των πυρκαγιών που εξελίσσονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου.

Υπόθεση Σκρέκα: Το σπίτι στο Κρυονέρι και η Πυροσβεστική- Τι απαντά

Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν

Ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία: Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη μέχρι τον Α/Κ Οινοφύτων. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη. Ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα: Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από τον Α/Κ Θήβας μέχρι τον Α/Κ Καλυφτάκη. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Θήβας.

Παράλληλα, με εντολή τροχαίας και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εκκένωσης των οικισμών που πλήττονται από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι ράμπες εισόδου του Ανισόπεδου Κόμβου Βαρυμπόμπης και του Ανισόπεδου Κόμβου Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου), θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως έχει ανασταλεί η είσπραξη διοδίων τελών από τα μετωπικά διόδια Θήβας, καθώς και όλους τους πλευρικούς σταθμούς που βρίσκονται εντός του αποκλεισμένου τμήματος και στις δύο κατευθύνσεις.