• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Κλείνουν ξανά εκκλησίες στην Έσση της Γερμανίας, λόγω πολλών κρουσμάτων κοροναϊού

 Κλείνουν ξανά εκκλησίες στην Έσση της Γερμανίας, λόγω πολλών κρουσμάτων κοροναϊού

Σε λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στη Φρανκφούρτη επικεντρώνονται οι έρευνες των γερμανικών αρχών έπειτα από ξαφνική εμφάνιση 107 νέων κρουσμάτων κοροναϊού στην πόλη.

Η θρησκευτική λατρεία στο κρατίδιο της Έσσης, έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου, μετά την άρση περιοριστικών μέτρων, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών και επιδημιολόγων, με απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούν τα μέτρα απόστασης και οι κανόνες υγιεινής. Το γεγονός της αύξησης των κρουσμάτων οδήγησε σήμερα σε νέα αναστολή της λειτουργίας πολλών ναών στο κρατίδιο. Στο ίδιο πνεύμα ακυρώθηκαν και οι προγραμματισμένες για σήμερα μουσουλμανικές γιορτές για το τέλος της νηστείας του Ραμαζανίου – τουλάχιστον σε όποιες περιπτώσεις επρόκειτο να λάβουν μέρος περισσότερα από 100 άτομα.

«Η κατάσταση αυτή δείχνει πόσο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι έτοιμοι και να αποφεύγουμε τις απροσεξίες τώρα που χαλαρώνουν τα μέτρα. Ο ιός είναι ακόμη εδώ και θα διαδοθεί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου, Κάι Κλόζε.

Ανέφερε ότι οι αρχές ελπίζουν να ταυτοποιήσουν μέσω βίντεο τους ανθρώπους που παρακολούθησαν τη λειτουργία στις 10 του μηνός και να προλάβουν περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν και τα 107 κρούσματα συνδέονται με ανθρώπους που βρέθηκαν στην εκκλησία ή εάν πρόκειται για επαφές ορισμένων από αυτούς.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στις πόλεις Χάναου και Βετεραουκράις της Έσσης, όπου έχουν διαπιστωθεί 42 κρούσματα που αποδίδονται σε συμμετοχή σε Θεία Λειτουργία, με έξι άτομα να νοσηλεύονται σε κλινική της περιοχής.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 431 φτάνοντας τις 178.281, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 31 και έφτασε τις 8.247.

Πηγή: efsyn.gr