• 16 Ιανουαρίου, 2021

Κλείνουν την Εγνατία διαμαρτυρόμενοι μικροπωλητές στην Βόρεια Ελλάδα

 Κλείνουν την Εγνατία διαμαρτυρόμενοι μικροπωλητές στην Βόρεια Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μικροπωλητές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, μετά και την ανακοίνωση της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων τα οποία επιτείνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Οι μικροπωλητές, δηλώνουν πρόθυμοι να κλείσουν την Εγνατία Οδό την ερχόμενη Δευτέρα 11/01, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την οργή τους για την παράταση του lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι οι μικροπωλητές στο παζάρι της Ξάνθης πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες συμβολική κινητοποίηση και στην Πλατεία Εμπορίου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα μέτρα, τονίζοντας πως στο τέλος “θα πεθάνουν από την πείνα και όχι από τον κοροναϊό.

Σε σχετική ανάρτησή του που δημοσιεύει το xanthinea.gr, ο Ηλίας Συμεών, εκπρόσωπος των μικροπωλητών της περιοχής αναφέρει τα εξής: «Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, έχουμε αποφασίσει τα εξής: Τα σωματεία επαγγελματιών βιοτεχνών, βιομηχανικών ειδών, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ στις 11.01.2021. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σωματεία ανά την επικράτεια. Συγχαρητήρια στους  άριστους – άχρηστους, συμβούλους του πρωθυπουργού.  Η υγεία, είναι το ύψιστο αγαθό. Η αποζημίωση είναι το δίκαιο».