Κύπρος: Απαγόρευση για συναθροίσεις άνω των 75 ατόμων στις εκκλησίες

 Κύπρος: Απαγόρευση για συναθροίσεις άνω των 75 ατόμων στις εκκλησίες

Σε δραστικά μέτρα προχώρησε η κυβέρνηση της Κύπρου, έπειτα από την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων κοροναϊου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι, «απαγορεύεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων και άλλων μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι τις 31 Μαρτίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι, «αυτό αφορά και τον εκκλησιασμό, εφόσον πρόκειται για συνάθροιση άνω των 75 ατόμων» και πρόσθεσε ότι για το θέμα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη η επίσημη τοποθέτηση της Ι. Συνόδου για κλείσιμο των εκκλησιών

Δια της Ιεράς Συνόδου θα απαντήσει η Ιεραρχία, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τον κορωνοϊό και αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις πολιτών. Μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου της Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα τοποθετηθούν επί του θέματος που έχει ανακύψει προκειμένου να εκφράσουν συλλογικά τη θέση της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος ασκεί και χρέη εκπροσώπου της Συνόδου, κατηγορηματικά ξεκαθάρισε στην Καθημερινή Κύπρου πως η τοποθέτηση της Εκκλησίας θα γίνει αύριο με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Όπως σημείωσε τα μέλη της Συνόδου θα επικοινωνήσουν, κατά πάσα πιθανότητα με τον Αρχιεπίσκοπο και αμέσως μετά θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση.

Η άποψη που θα υποστηρίξει ο Πάφου Γεώργιος, όπως ο ίδιος μας είπε, θα είναι να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εκκλησιάζονται οι πιστοί.

Όπως σημείωσε η Εκκλησία δεν εξαναγκάζει τους πιστούς να προσέλθουν σε θείες λειτουργίες ή άλλες εκδηλώσεις, λατρευτικές. Σύμφωνα με πηγές της «Κ» με τη συγκεκριμένη άποψη συμφωνούν και άλλα μέλη της Ιερά Συνόδου, τα οποία θεωρούν εκ του πονηρού τα όσα υποστηρίζονται εντός και εκτός Κύπρου το τελευταίο διάστημα για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας αλλά και των κινδύνων εξάπλωσης του ιού από τις συναθροίσεις πιστών σε εκκλησίες.

admin_e4p2sd6v