Σχολεία: Αναλυτικά πού θα λειτουργήσουν και πού όχι

 Σχολεία: Αναλυτικά πού θα λειτουργήσουν και πού όχι

Νέα σκληρότερα μέτρα για τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, οι οποίοι έχουν τεθεί πλέον σε αυστηρό lockdown.

Στο πλαίσιο των επιβαρυμένων επιδημιολογικών φορτίων, αναστέλλεται, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, αλλά και των βρεφονηπιακών σταθμών, με τα σχολεία στις συγκεκριμένες περιοχές αυτές να πρόκειται να λειτουργήσουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lockdown τύπου Μαρτίου: Όλο και πιο κοντά – Η καθυστερημένη ΚΥΑ για τα νέα μέτρα και το αλαλούμ με το take away

Βίντεο, οπτικοακουστικό υλικό, δικαιολογίες – Τι λέει ο βουλευτής που οργάνωσε το κορονο-γλέντι με Μητσοτάκη λίγο μετά το νέο lockdown – Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις (εικόνες, vid)

Παράλληλα, στις «κόκκινες περιοχές» όπως ανακοινώθηκε, ανήκουν πλέον:

  • ο Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Ζακύνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο Δήμος Τεμπών.

Σε αυτές τις περιοχές αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των Λυκείων, τα οποία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, όμως κανονικά θα λειτουργούν όλες οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ισχύει η αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες, αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με φυσική παρουσία.

Παναγιώτης Δρίβας