• 24 Ιουνίου, 2021

“Κλείδωσαν” οι αποφάσεις – Η εισήγηση των ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

 “Κλείδωσαν” οι αποφάσεις – Η εισήγηση των ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Η επιτροπή των ειδικών άναψε το πράσινο φως για την αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από το Σάββατο 12 Ιουνίου αλλά και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Έτσι, λοιπόν, από το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00 ενώ την 1η Ιουλίου θα καταργηθεί εντελώς το μέτρο.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου αναμένεται να επιστρέψει και η μουσική στην εστίαση.

Διχογνωμία εκφράστηκε για την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στις δεξιώσεις, η οποία μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπεί και η αύξηση του ορίου των καλεσμένων από τους 100 σε 300 σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις.

Τέλος, θετική είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων και για το πλήρες άνοιγμα των φροντιστηρίων, ενώ «πράσινο φως» για την έναρξη των πανηγυριών αναμένεται να δοθεί, όταν θα εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού στην περιφέρεια.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 19:00 κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του κορονοϊού από τον Βασίλη Κικίλια, στην οποία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.