• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΚΚΕ: Τα σχολεία ανοίγουν με πρωτόκολλα -λάστιχο

 ΚΚΕ: Τα σχολεία ανοίγουν με πρωτόκολλα -λάστιχο

Για απουσία ουσιαστικών μέτρων ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων κάνει λόγο το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Αυτό που όλες και όλοι -εκτός της κυβέρνησης- θέλουν, είναι να μην υπάρξει άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά, τα παιδιά να μην “κολλούν” στις οθόνες και να μη μεγαλώνει το άδικο μορφωτικό και κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στους μαθητές», αναφέρει ο Περισσός.

Στο σχόλιο για το άνοιγμα των σχολείων από τις 13 Σεπτεμβρίου, προστίθεται: «Ωστόσο, αυτό που όλες και όλοι βλέπουν, είναι ότι τα σχολεία ανοίγουν με πρωτόκολλα-λάστιχο, που δεν εξασφαλίζουν τις συνθήκες ώστε να προστατευτεί η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών».

«Αυτό που ο όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος ζητάει -και η κυβέρνηση αρνείται- είναι να αραιώσουν οι σχολικές τάξεις, να καλυφτούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς τώρα, να στηριχτεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εμβολιασμού», σημειώνει ακόμη ο Περισσός.

Καταλήγοντας, τονίζει τα εξής: «Να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση και να λύσει τα προβλήματα εδώ και τώρα. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!».