ΚΚΕ: Μέτωπο απέναντι σε “ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών”

 ΚΚΕ: Μέτωπο απέναντι σε “ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών”

“Δίκαια έχει προκαλέσει την οργή και το θυμό το αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η διαφαινόμενη συγκάλυψη και ατιμωρησία των δραστών”, σχολιάζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει ο Περισσός, “όσο επιτακτικό είναι να διερευνηθεί το συγκεκριμένο έγκλημα, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες ‘αξίες’, που δημιουργεί και αναπαράγει η σημερινή κοινωνία, με τα εξίσου αποκρουστικά ‘ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών’, στα φαινόμενα υποτίμησης της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

“Δίκαια έχει προκαλέσει την οργή και το θυμό το αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η διαφαινόμενη συγκάλυψη κι ατιμωρησία των δραστών.

Όσο επιτακτικό είναι να διερευνηθεί το συγκεκριμένο έγκλημα, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στις σάπιες «αξίες», που δημιουργεί και αναπαράγει η σημερινή κοινωνία, με τα εξίσου αποκρουστικά «ήθη γόνων μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών», στα φαινόμενα υποτίμησης της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας.

Επιβεβαιώνεται ότι η «ασπίδα προστασίας» για κάθε γυναίκα, ώστε να βρει το θάρρος και την αντοχή να σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, αναπτύσσεται στη βάση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και όχι στην επιλεκτική και βολική «ευαισθησία» των διαφόρων influencers για περιστατικά κακοποίησης γυναικών”.

Βαγγέλης Μαρινάκης